Lisenin atölyeden ciro hedefi 12 milyon lira

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, okulda yapılan 20'nin üzerindeki çeşit üretimle bu yıl 12 milyon lira ciroya ulaşmayı hedefliyor.

EĞITIM 19.12.2022 16:20:00 0
Lisenin atölyeden ciro hedefi 12 milyon lira

Akın Bodur/İskenderun

Geçen yıl okulda yapılan üretimlerle 5,5 milyon lira ciro yaptıklarını anlatan İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yıldırım, "Bu yıl üretimlerle 12 milyon ciroyu hedefliyoruz" dedi. Uygulamalı eğitim alan öğrenciler açısından makro ölçekli işletme düzeyinde bulunan okul, üretimden elde edilen ciro açısından da KOBİ'lerde küçük işletme düzeyinde gelir elde ediyor.

Okulda bine yakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi, mesleki Eğitim müdürlüğü uygulaması kapsamında 450 çırak öğrenci ve 150 açık lise öğrenciye uygulamalı eğitim verildiğini anlatan Yıldırım, 6 bölümde 20'nin üzerinde farklı üretim yapıldığını belirtti. Mezunlarının çoğunun iş hayatına atıldığını bir bölümünün de eğitimini sürdürerek üniversite öğretimini sürdürdüğünü belirten İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yıldırım, covid-19 sürecinde maske üretimi, sonrasında da kağıt havlu üretimi yaptıklarını da anımsattı.

Hedefleri üç yeni proje

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yıldırım, gazetemize yaptığı açıklamada okulun Araştırma-Geliştirme (ERGE) Merkezi Atölyelerinde "Zirai ilaçlama dronu; Kızak açma makinası; Galoş makinası; havlu-peçete makinası; CNC fiber lazer kesim makinası; CNC router ahşap kesim makinası; CNC plazma metal kesim makinası; Elektrik pano eğitim seti; Sensörler eğitim seti; PLC eğitim seti; Akıllı ev sistemleri eğitim seti; Elektrik tesisatı eğitim seti; Otomatik kumanda eğitim seti; Kompanzasyon eğitim seti, Mini CNC router eğitim seti; Servo motor eğitim seti" üretilerek ülkenin farklı kentlerine gönderildiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığının gönderdiği hazır parçaların kaynak ve monte edilmesiyle yılda 5 bin sıra üretimi ile saçtan yapılan üretimle binlerce askılığın üretiminin yapıldığını anlatan Yıldırım, ARGE Merkezi bulunan ülkedeki 57 okuldan biri olarak önümüzdeki süreçte planladıkları üretimler arasında "Kaynak robotu uygulaması; Sağlıkta ilk yardım uygulaması; Güneş enerjisi panellerini temizleme" projelerinin bulunduğunu belirtti.

Yıldırım, "Öğrenciler okul içerisinde üreterek, çalışarak öğretmeyi, öğrenmeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz, eğitim, üretim ve istihdam. Üretimi yapan istihdama da ediliyor. Mesleki ve teknik liselilerin amacı da bu" dedi.

AB, SODES ve DOĞAKA projelerinde yer aldıklarını, İskenderun Belediyesi ile imzaladıkları protokol kapsamında kapalı masalı oturma bankları üretimini sürdürdüklerini de belirten İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yıldırım, "Geçen yıl okulda yapılan üretimlerle 5,5 milyon lira ciroya ulaşıldı. Bu yıl üretimlerle 12 milyon ciroyu hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


Anahtar Kelimeler: Lisenin atölyeden hedefi milyon

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19