“Liste tartışmalarını dondurun”

CHP Hatay´ın milletvekili aday listeleri üzerinde Yüksek Seçim Kurulu´na (YSK) tesliminden kısa bir süre önce yapılan değişiklikle başlayan tartışmalara ilişkin CHP´lii Arsuz belediye Başkanı Nazım Culha, “ya sonlandırın, ya dondur

SİYASET 24.05.2018 10:47:03 0
“Liste tartışmalarını dondurun”

Sadet Berkyürek/SES

Sosyal medya hesapları üzerinden de paylaştığı çağrısında Başkan Culha, tarihi boyunca partinin herhangi bir kademesinde görev almış herkesin acilen bulunduğu ilçedeki seçim çalışmasına katılmak için başvurması, mevcut partili veya partisiz bütün siyasi aktörlerin seçim çalışması için harekete geçmesinin tarihi bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Culha, “24 Haziran´daki Cumhurbaşkanlığı seçimleri tarihi önem taşımaktadır. Milletvekili listeleri üzerinden yürüyen bütün tartışmaların bir an önce sonlandırılması veya dondurulması, parti tarihi boyunca partinin herhangi bir kademesinde görev almış herkesin acilen bulunduğu ilçedeki seçim çalışmasına katılmak için başvurması, mevcut partili veya partisiz bütün siyasi aktörlerin seçim çalışması için harekete geçmesi tarihi bir sorumluluktur” dedi.

“Olağanüstü koşullarda siyaset…”
Türkiye´nin içinden geçtiği olağanüstü koşullara da dikkat çektiği çağrısında Culha, siyasetin de olağanüstü koşullarda olağanüstü araçlarla yürüdüğünü ifade etti. Culha şu değerlendirmeyi yaptı: “Uluslararası çevrelerce ülkemizin ekonomik iflasının tartışıldığı, yönetme krizinin ciddi boyutlara ulaştığı, siyasetin olağan koşullarının ortadan kalktığı, eğitim sisteminin felce uğradığı mevcut koşullarda , durum ne olursa olsun, kendi aramızda tüketici bir tartışma içinde olamayız. Genel Merkezimiz olağanüstü koşullarda olduğunun bilincindedir ve her adımın büyük bir siyasi risk anlamına geldiğini bilerek davranmıştır. Böylesine kritik bir süreçte bizim de tam bir parti disipliniyle, Merkezin aldığı bütün kararları harfiyen yerine getirme yükümlülüğümüz bulunmaktadır. Olağanüstü koşullarda siyaset olağanüstü araçlarla yürür!”

Partilileri göreve çağırdı
‘Hedefe kilitlenmiş tek yürekle herkesi görev başına´ çağırdığını da sözlerine ekleyen Culha, CHP´lilere şöyle seslendi: “25 Haziran´a kadar olan süreç ülkemizin kaderini belirlerken, biz partililer için de bir turnusol işlevi görecektir. Hepimiz birer sıra neferi olduğumuzu gösterelim! Şerefle taşınan en büyük rütbenin parti üyeliği olduğunu bilince çıkaralım. Tarih, bu dönemin parti kadrosunu 24 haziran seçimlerini kazanan kahramanlar olarak özel bir sayfaya yazacaktır. Hedefe kilitlenmiş tek yürekle herkesi görev başına çağırıyorum.”


Anahtar Kelimeler: Nazım culha

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29