‘Liste yayınlayarak boykot olmaz´

İnternette sürekli boykot ürünler listesi yayınlandığını belirten Saadet Partisi (SP) GİK Üyesi Necmettin Çalışkan, internette bokyot ürünler listesi yayınlayarak değil, boykot yapılarak başarılı olunabilineceğini belirtti.

23.08.2017 10:52:29 0
‘Liste yayınlayarak boykot olmaz´

 

SP GİK Üyesi Çalışkan, şu açıklamayı yaptı: “Her krizden sonra, “boykot edilmesi gereken mallar” listeleri barkodlarıyla beraber sosyal medyadan piyasaya sürülüyor. Diğer yapılacaklar yapılmadan, işin kolayı seçiliyor; ABD, Hollanda, Almanya, İtalya, İsrail´e boykot. İşin trajikomik tarafı bu ülkelerle hali hazırda var olan ticaret hacminin ne kadar olduğu düşünülmeden. Bu boykot listelerini yayınlayarak cihat yapmanın zevkini yaşıyoruz. Unutulmamalıdır ki ‘boykot listesi yayınlayarak´ değil ‘boykot yaparak´ başarılı olabiliriz. Esas boykot; yabancı sermaye ve küresel ekonomiye karşı üretken olmakla gerçekleşir. Hem bilgi üretmeli hem de bildiklerimizi teknolojiye çevirmeyi öğrenmeliyiz. Yapılan eylemler çok yerinde ve önemli olmakla birlikte, yetki sahiplerinin ilgili devletle yaptıkları anlaşmaları ve ticareti perdelemekten öte başka bir anlam ifade etmiyor.”
Çalışkan, “İşin ilginç tarafı bu boykot yaygarası, her İsrail zulmünden sonra sabun köpüğü misali alevleniyor. Sonra unutuluyor….Her şeyi bıraktık, sadece çikolata, macun, deterjan, ayakkabı üzerinden Yahudi ile savaşı tercih ettik. Ne kolay değil mi? İlk planda bu boykotlar önemlidir, ama yeterli değildir. Bu listelerin kimler tarafından hazırlandığı da ayrı bir muamma. Oraya hiç girmeyelim. Global ekonominin ortaya çıkardığı uluslararası ortaklıklar maalesef piyasadaki malların tam olarak kime ait olduğunu anlamamızı zorlaştırıyor. Bu nedenle yerli üretime verilecek destek, İsrail mallarını boykot etmek kadar değerli olacaktır kanaatindeyiz. Ki uzun vadede elzem olan da şüphesiz budur. Gelelim son günlerin revaçtaki konusuna. Coca-Cola´yı bünyesinde barındıran grubun açılışını Sn. Erdoğan yapınca savunmaya geçen fanatik kitlenin bu kadarına da pes dedirten söylemlerine bakınca ‘Şu Cola denen meret içecek ne mübarek içecekmiş de haberimiz yokmuş!´ diyesi geliyor insanın” değerlendirmesini yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57