Listeler askıdan indi

Yayladağı´nda ´usulsüz yazılan´ 59 seçmen, itiraz üzerine iptal edildi

SİYASET 22.01.2019 10:55:36 0
Listeler askıdan indi

Akın Bodur/İskenderun

31 Mart Pazar günü yapılacak mahalle idareler seçiminde (yerel seçimler) oy kullanacak seçmenlerin isimlerinin yer aldığı ve 04 Ocak Çuma günü muhtarlıklarda askıya çıkan seçmen listeleri, askıdan indirildi. İskenderun´da 182 bin seçmen bulunuyor.
Mahalle muhtarlıklarında askıya çıkarılan seçmen listelerine ilişkin, mahallede oturan sakinler, seçmen listesinde yapacakları kontrol sonrası, adlarının bulunmaması ya da evlerinde fazladan isimlerin yer alması durumunda, ilçe seçim kurullarına yapacakları başvuru ile seçmen listelerine dahil edebildi ya da fazladan yazılarların silinmesini sağlayabildi. Seçmenlerin, bina bazında seçmen kayıtlarının www.ysk.gov.tr adresinden de sorgulayabiliyor.
Hatay´da yaşayan ve Türk vatandaşı olan Suriyeli seçmen olarak da 6 bin 303 kişi bulunuyor; YSK listesine göre ise 31 Mart´ta oy kullanacak Suriye doğumlu seçmen sayısı ülkede 58 bin 364, Suriye doğumlu seçmenin 18 bin 425´inin ilk defa 31 Mart seçimlerinde oy kullanacak. Bu listeye göre 31 Mart´ta ilk kez oy kullanacak 18 bin 364 seçmenin 6 bin 303´ü ise Hatay´da.

Yayladağı´nda ´usulsüz seçmen yazımı´ girişimi
Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay´ın sınır ilçelerinden Yayladağı´nda usulsüz seçmen kaydı yapılmaya çalışıldığın ve bunların da Suriyelilerden olştuğunu belirtti. CHP´liler buna yazlızı itirazda bulundu ve Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce ve Yayladağı İlçe Seçim Kurulu Başkanı Akif Beşen´le görüşerek, listeye usulsüz yazıldığını belirttikleri 59 seçmenin iptalini istedi.

Seçim kurulu 59 seçmeni iptal etti
Yayladağı İlçe Seçim Kurulu Başkanı Akif Beşen, yapılan inceleme sonrasında, 17 Ocak 2019 gün ve saat 21.40´da 2019/27 kararla, listelere yazım tarihi olan 17 Ocak saat 17.00´dan sonra yazılan 59 seçmenin, adres beyan formlarını reddetti ve seçmen lstelerine yazılımını iptal etti.
Hatay Milletvekili Suzan Şahin ve CHP yöneticilerile birlikte Yayladağı Kaymakamı ile görüştüklerini anlatan milletvekili Güzelmansur, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 'Yayladağı´nda usulsüz şekilde Suriyeli seçmen kaydı yapılmaya çalışılmıştır. Yayladağına geçerek, kaymakam ile görüştük, saat 17.00´den sonra yapılan Suriyeli seçmen kayıtlarının iptalini sağladık. Yerel seçimlere gölge düşmesin. Hataylı hemşehrilerimizin sandıktaki iradesini Suriyelilerin iradesine teslim etmeyelim. Hatay´ın geleceğini, Hataylıların hoş görüsüne, sevgisine, kardeşlik bağlarına inanarak, gönül köprüleri kuralım' ifadesine yer verdi. Partisinin bu kayıtlara itraz ettiğini de anımsatan milletvekili Güzelmansur, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: 'Yayladağı´nda, seçmen kaydı için son başvuru saati olan saat 17.00´dan sonra Suriyeliler hükümet binasına getirilerek, vatandaşlık başvurusu yapmış ve bu başvuruların hemen ardından da yine aynı bina da ilçe seçim kuruluna seçmen olmak için form doldurularak kayıt yaptıkları CHP temsilcisi tarafından tespit edilmiştir. Bunun üzerine CHP il ve ilçe örgütleri ile CHP Hatay Milletvekilleri İlçe Seçim Kuruluna itirazlarını bildirmiştir. İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve Yayladağ Kaymakamı ile yapılan görüşmeler sonrası son başvuru saati olan 17.00´dan sonraki başvuruların reddine karar verilmiştir.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57