Listeler bugün askıdan iniyor

24 Haziran Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimi için askıya çıkartılan seçmen listeleri, bugün askıdan indirilecek.

SİYASET 12.05.2018 10:46:51 0
Listeler bugün askıdan iniyor


İskenderun´un Çay Mahallesi Muhtarı Erdal Çamlıbel, seçmenlerin bu yıl geçmiş yıllara göre, seçmen listelerine daha çok ilgi gösterdiğini ve kontrol ettiğini ifade etti. Yüksek Seçim Kurulu´nın kararıyla askıya çıkan seçmen listelerine daha çok ilgi gösterdiklerini ifade eden muhtar Çamlıbel, mahalle nüfusunun 5 bin 600 olduğunu ama seçmen sayısının 3 bin 879 olduğunu belirtti. Çay Mahallesi Muhtarı Çamlıbel, 'yapılacak itirazlar sonrası bu sayının 3 bin 900 dolayında olmasını bekliyoruz' dedi.

Partiler ve adaylar çalışmasını sürdürüyor
24 Haziran seçimlerine katılacak siyasi parti ve milletvekili aday adayları da seçim çalışmalarını toplantı ve ziyaretlerle sürdürüyor.
AKP´den Hatay milletvekili aday adayları temayül yoklaması sonrası partisinin genel merkezinde mülakata alındı. 24 Haziran 2018 Milletvekili Genel Seçimleri Alt Komisyon Aday Adayı değerlendirme formunda, eğitim, mesleki kariyer, İfade edebilme yeteneği, temsil kabiliyeti, tanınmışlık, ilk izlenim ve güven verme, siyasi duruş ve misyon, teşkilat ilişkisi, sadakat, AKP´yi tercih sebebi şeklindeki kriterler üzerinden değerlendirme yapıldı. Mülakat soruları arasında adayların AKP´yle geçmişte aldıkları görevlerin neler olduğu, teşkilatla hangi çalışmalara katıldıkları, geçmişte alınan görevler nelerdir gibi sorular sorulduğu ayrıca aday adaylarına Hatay için neler yapılacağı, projelerinin neler olduğu, 15 Temmuz süreci değerlendirme soruları gibi soruların da sorulduğu belirtildi.
MHP Hatay Milletvekili aday adayı Recep Tuncay, 24 Haziran´da yapılacak genel seçim çalışmalarına başladı. Vatandaşları ev ve iş yerlerinde ziyaret eden Tuncay, 'Sorunlarını yüz yüze dinleyip, çözüm üretmek bizim asli görevimiz' dedi.
37 yıllık öğretmenlik yaptığını, MHP Hatay il yönetiminde görev aldığını belirten Tuncay, ziyaretlerle memleketin genel durumu ve gündem hakkında istişarede bulunduğunu kaydetti. Tuncay, ' Biz bu yola çıkarken vatandaşlarımı ve partimizi en iyi  şekilde temsil etmek, onların problemlerini çözmek için çıktık. Aday Adayı olup oturup beklemek bizim karakterimize ve partimizin kimliğine uyan bir durum değil. Vatandaşlarımızı ziyaret edip onlarla istişare etmemiz hem vatandaşlarımızın bize isteklerini direk sunabilmesi hem de bizim seçmenimizi daha yakından tanımamızı sağlıyor' dedi. MHP´nin köklü bir parti olduğunu anlatan Tuncay, '24 Haziran seçimlerindeki yaptığımız ittifak ülkenin geleceği hakkında verilen en doğru karardır. Partimiz genel başkanımız Devlet Bahçeli´nin vatan ve millet tehlikeye düştüğünde nelere göze aldığını hepimiz gördük. Bu süreçten sonra MHP´nin yılardır söylediği vatan ve millet düşmanlarına karşı bir çok operasyon yapıldı. Zor bir süreçteyiz ama bu süreçten anlımız ak çıkacak ve bu ülke üzerinde planları olanların planlarını bozacağız. Allah birliğimizi bozmasın' değerlendirmesinde bulundu.
AKP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Özbolat da Antakya´da basın toplantısı düzenledi. Özbolat, “Kamunun doğru bilgilendirilmesi adına ilkeli yayıncılık yapan basın mensubu arkadaşlarıma her zaman özel bir önem verdim. Büyükşehir Belediye Meclisi Gurup Başkanlığım döneminde yaptığımız çalışmaların Hatay genelinde duyulması ve bilinirliğinin sağlanması adına büyük özveri ve fedakarlıklarla görev ifa ettiniz. Bu gün hem o dönemde verdiğiniz destek ve hem de önümüzdeki süreçte kendimizi hemşerilerimize ifade edebilmemiz adına sağladığınız katkılara olan minnettarlığımızı göstermek adına burada bulunuyoruz. Allah´ın izniyle bir yola çıktık. Yaptığımız hizmetleri daha genele taşımak, ilimizin ve ülkemizin istikbali ve istibdadı için hükümetimizin ortaya koyduğu üstün gayret ve icraatları bir üst kademeye taşıyabilmek ve Cumhur Reisimizin hizmetinde ve himayelerinde daha büyük işlere imza atabilmek adına Milletvekili Aday Adaylığımızı açıkladık. Çıktığımız bu yolda Allah yar ve yardımcımız olsun' dedi. Özbolat, Hatay´ın sorunlarına 2001 yılında AKP Dörtyol ilçe kurucu kurul üyesi olduğunu ve sorunlara bilip,  çözümü noktasında da geliştirdiği projelerini Ankara´ya taşıyacağını belirtti.
AKP´den Hatay milletvekili aday adayı olan Antakyalı eczacı Mehmet Sayın da, gazetecilerle toplantıda buluştu. Sayın, millete hizmet yolunun siyasetten geçtiğini ve bu amaç doğrultusunda AKP´den aday adayı olduğunu ifade etti. Sayın, 'Hatay ve Türkiye´ye hizmet için göreve talibim. Hataylı hemşerilerimin ve parti tabanının göstermiş olduğu ilgi ve desteğe teşekkür ederim” açıklamasını yaptı.
Hatay ´da faaliyet gösteren Yörük  Avşar Türkmen Dernekleri, AKP ve AKP Hatay Milletvekili aday adayı Ünal Kozak desteğini açıklamayla duyurdu. Hatay Yörük Türkmenleri Derneği Başkanı ve Dünya Türkmenler Birliği Hatay İl Temsilcisi Süleyman Çolak, şunları söyledi: 'Vatan, millet, bayrak, devlet anlayışı ile yetiştik. Cumhurbaşkanımızın hep dillendirdiği gibi Anadolu ve Türk dünyasında bir öğretiye dönüşen; Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan anlayışına  güçlü bir destek vermek için, Türklerin 1071 Malazgirt Zaferinden sonra Türk yurdu olan Anadolu´ya gelerek Yörük‘ün Çadırında, Türkmenlerin otağında, Avşarların obalarında Anadolu´yu tek millet yapan Hoca Ahmet Yesevi´nin anlayışını, Kur´anı-Kerim´in emirlerini ve Hz. Mevlana´nın hoşgörüsünü güçlü bir şekilde yaşatmak için, medeniyetler ve hoşgörünün şehri Hatay´ın bölgesel, ileri teknoloji alanlarında yapılacak projelerle, ticaretle, üretimle, istihdamla ve tarımla yatırımın her alanında Hatay´ın kalkınmasına ve Cumhurbaşkanımızın 2023 hedeflerine katkı sağlamak için, mazlum milletlerin hür sesi, gariplerin, kimsesizlerin hamisi, milletimizin adamı, efe yürekli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a; Yayların şahinleri, kentlerin sessiz çoğunluğu olan biz Yörükler Avşarlar Türkmenleri olarak  Hatay ve havarisinde yaşan tüm Yörük Avşar Türkmen Dernekleri olarak, işadamı ve Yörük çocuğu Ünal Kozak kardeşimize çıkmış olduğu bu kutsal yolculukta destek vermek amacıyla buradayız, Ünal Kozak kardeşimizi destekliyoruz.'


Anahtar Kelimeler: Listeler bugün askıdan iniyor

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04