´Listeler niye açıklanmıyor?

Eğitim İş Hatay 1 Nolu Şube Başkanı H. Suat Sadış, Hatay Milli Eğitim İl Müdürlüğü´nün, Milli Eğitim Bakanlığı´nın okullardaki yönetici atamalarını saklandığını, ama bu listelerin diğer illerde şeffaf bir şekilde açıklan

EĞITIM 10.06.2017 09:54:00 0
´Listeler niye açıklanmıyor?

Sadış, yazılı yaptığı açıklamada, '2017 yılı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına yönetici görevlendirme takvimi açıklanmış olup; müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olmak isteyen yöneticiler ve öğretmenler elektronik ortamda başvurularını yapmışlardır. Bu uygulama tüm Türkiye´de eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiştir. MEB tarafından yayınlanan yönetici görevlendirme iş takvimine göre değerlendirme formu sonuçları 31 Mayıs tarihi itibari ile iller bazında açıklanmıştır. Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı değerlendirme sonuçları İstanbul, Adana, Mersin gibi birçok ilde liste halinde şeffaf ve açık olarak il Milli Eğitim Müdürlükleri resmi web sayfalarında açıklanmış ve ilan edilmiştir. Ancak ilde, değerlendirme sonuçları sadece kişilerin bireysel olarak sorgulama ekranından görülebileceği şekilde açıklanmıştır. Yönetimde şeffaflık ve açıklık ilkesinin ihlal edildiği bu uygulama daha önceki yıllarda yapılan müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirme sonuçlarının açıklanmasında da kullanılmıştır' değerlendirmesini yaptı. 

Sadış, sendika olarak, Milli Eğitim Bakanlığının iller arasındaki farklı uygulamaya son vermesini, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de mülakat sonuçları vee görevlendirmeye esas puanları diğer iller gibi şeffaf ve açık olarak açıklamasını talep ettiklerini belirtip, aksi durumun eğitim emekçilerinin adalet ve hakkaniyet duygusunu zedeleyeceğini ve çalışma barışını bozacağını ifade etti.


Anahtar Kelimeler: Listeler niye açıklanmıyor

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00