Listeler YSK´ya verildi, Hatay´da liste krizi

CHP Hatay listesindeki değişiklik krizi, milletvekili adaylarının Ankara dönüşünde yapılacağı açıklanan toplantı ve açıklamayı da engelledi.

SİYASET 21.05.2018 20:27:45 0
Listeler YSK´ya verildi, Hatay´da liste krizi
Akın Bodur
24 Haziran Pazar günü yapılacak milletvekilliği seçimine katılacak siyasi partiler ile bağımsız adayların listeleri bugün mesai bitimine kadar Yüksek Seçim Kurulu´na iletti. Milletvekili kesin aday listeleri ise 30 Mayıs Çarşamba günü ilan edilecek. CHP´nin, önceki parti Meclisinde karara bağlayıp, açıkladığı Hatay milletvekili adayları, İskenderun-Antakya karayolunun Topbağazı mevkiinde karşılandı.
 
CHP´nin liste krizi toplantıyı da engelledi
CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, adayların karşılama sonrası partinin Antakya´daki il binası önünde basın açıklaması yapacağını ve katılanlara sesleneceğini ifade etti, ancak listede değişiklik yapılınca toplantı ve açıklama gerçekleşemedi. CHP, Hatay milletvekili aday listesini YSK´ya teslim etmesine saatler kala listenin ilk beş sırasında dört ismi çıkardı ve yeni dört ismi ilave etti. Buna göre ilk sıra adayı Servet Mullaoğlu ve dördüncü sıra adayı Mehmet Fatih Turan listeden çıkarıldı; ikinci sıra adayı Nermin Yıldırım Kara´nın sıralaması değişti ve yedinci sıraya getirildi. Son şekle göre, ilk sıraya Mehmet Güzelmansur, ikinci sıraya Suzan Şahin ve dördüncü sıraya İsmet Tokdemir, beşinci sıraya da Mehmet Riyat Kırmızıoğlu yazıldı. Listenin bu şekilde YSK´ya teslim edildiği öğrenildi. 
Buna göre Hatay´da 24 Haziran seçimlerine katılan siyasi partiler, milletvekili adaylarını şöyle sıraladı:
 
AKP adayları
1- Hacı Bayram Türkoğlu
2- Hüseyin Yayman
3- Abdulkadir Özel
4- Hüseyin Şanverdi
5- Sabahat Özgürsoy Çelik
6- Abdulkerim Güven
7- Kudret Artan
8- Mehmet Fettah Çiftçi
9- Cemile Tuna
10- Ecrin Nazlı İnan
11- Osman Uzan
 
CHP´de liste, YSK öncesi değişti
CHP Hatay milletvekili adaylarını önce şu şekilde belirledi:
1- Servet Mullaoğlu 
2- Nermin Yıldırım Kara
3- Serkan Topal
4- Mehmet Fatih Turan
5- Mehmet Güzelmansur
6- İsmet Tokdemir
7- Cemiyet Kışlıoğlu
8- Yüksel Oymak
9- Besim Ünsaldı
10- Bilgen Duman
11- Döndü Dilan Kartal
Ancak, listeye yönelik tepki ve HBB´nin girişimleri üzerine listede değişiklik yapıldığı öne sürüldü. Buna göre, CHP, Yüksek Seçim Kurulu´na listeyi teslim etmesine kısa bir süre kala Hatay Milletvekili aday listesini şu şekilde değiştirdi ve Hatay adaylarını böyle belirledi:
1- Mehmet Güzelmansur
2- Suzan Şahin
3- Serkan Topal
4- İsmet Tokdemir
5- Mehmet Riyat Kırmızıoğlu
6- Hasan Ramiz Parlar
7- Nermin Yıldırım Kara
8- Gökhan Özer
9- Bilgen Duman
10- Hamide Vural
11- Döndü Dilan Kartal
 
MHP adayları:
1- Lütfü Kaşıkçı
2- İbrahim Gül
3- Mehmet Çağrı Çetin
4- Adnan Akdaş
5- Orhan Namık Mursaloğlu
6- Ayşe Dilek Demirdöven
7- Bekir Akkar
8- Recep Tuncay
9- İlhami Boşça
10- Hüseyin Üçler 
11- Uygar Polat. 
 
HDP adayları:
1- Barış Atay Mengüllü
2- Hülya Kavuk
3- Kerem Nalbant
4- Fatma Özdemir
5- Servet Kavukoğlu
6- Kadriye Turhan
7- Yılmaz Bayram
8- Gülizar Işıkçay
9- Mithar Mirioğlu
10- Naim Özbek
11- Paraşin Gümüş
 
Saadet Partisi adayları:
1- Necmetin Çalışkan
2- Mustafa Eğe
3- Halil Abdullah Çelik
4- Aydın Demir
5- Ayşegül Küçük
6- Atila Erol
7- Yusuf Çiçek
8- Ramazan Öksüz
9- Fatih Dökmeci
10, Mehmet Aydoğan
11- Uğur Ural
 
İYİ Parti Hatay adayları:
1- Bilal Karaca
2- Mehmet Biçer
3- Mehmet Korman
4- Mehmet Ali Yıldırım
5- Hatice Güzel
6- Zeki Toprak
7- İlker Çalışkan
8- Kesver Eker
9- Ertuğrul Gazi Dener
10- Şahizar Seber
11- Kemal Kömür
 
Kimyeci ve Dudu´dan seçim değerlendirmesi
AKP´li Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci de, 24 Haziran´da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: 'Milletimiz 24 Haziran günü Cumhurbaşkanını seçmiş olacak. Cumhurbaşkanımız son 16 yılda gerek kendilerinin nezdinde gerek AK Parti hükümeti olarak ülkemizde yapmış oldukları değişimle dönüşümle hayatın her alanında ülkemizi reformdan reforma taşımak suretiyle çok önemli bir mesafe kat ettirdiler. Şu anda ülkemiz dünyanın en gelişmiş 16. ülkesi halinde. Ben tüm bu kazanımları ülkemize katan, vizyonuyla, bakışıyla, geçmişten aldığı güçle, ülkemizi geleceğe taşıyan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın şahsında milletimizin dualar ve en güzel oy desteklerini vereceklerine inanıyorum. Ev ev, kapı kapı dolaşarak yaptığımız anlatımlarımız çok önemli. Halkımız zaten televizyondan Cumhurbaşkanımızın anlatımlarını takip ediyor. Bizlerin de Antakya´da görev alanımız içerisinde halkımıza anlatma, yerelde yapılan hizmetlere ilişkin detaylı bilgiler verme imkânımız oluyor.'
Yeniden aday gösterilemeyen Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da şu değerlendirmede bulundu: 'İnandığım ilkeler ve sol değerler doğrultusunda yüreklilikle çalışarak, örgütümü siyasetimin temel öznesi yaptım. Bu anlayışla; örgütün en alt katmanlarından başlayarak yaptığım siyaset yolculuğunda, 24, 25 ve 26. dönemde milletvekili olma onurunu yaşadım. Başta bana bu onuru yaşatan Ata´mızın bize emaneti partim CHP´ye, bu süreçte beraberce mücadele ettiğim, her türlü desteklerini gördüğüm örgütüme, yol arkadaşlarıma, partililerime, Hatay Halkına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Hakkınızı helal edin... Siyasetin vekillik yolculuğunda yerimi yeni arkadaşlara bırakırken, hiç şüphesiz ki örgüte yaslanarak mücadelemi ve azmimi sürdüreceğim. Süreklilik ve tutarlılık içinde ilkelerim doğrultusunda örgütümüzün sinerjini arttırmak üzere partime her türlü desteği vermeye devam edeceğim. Ülkemizin en kritik Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin yapılacağı 24 Haziran 2018´de hepimize tarihi görevler düşüyor. CHP olarak; 25 Haziran´da, şimdiye kadar görülmemiş inançla iktidarı devralmak üzere büyük bir umudu ateşledik. Mitinglerine eşlik ettiğimiz cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce´nin toplumda yarattığı heyecanı ve umudu görmek, siyasi mücadelemizdeki kararlılığımızı arttırıyor. Bu yüzden ilk hedefimiz cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanarak, Muharrem İnce´yi Çankaya Köşkü´ne taşımaktır. Bu büyük mücadelede Muharrem İnce ile ilmek ilmek Anadolu´yu örerek, miting miting dolaşarak halkımızla kucaklaşacağız. Mücadelemiz, esas şimdi başlıyor.'
 
MHP adayı gazetecilerle buluştu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Milletvekili adayımız Lütfi Kaşıkçı, dün, Antakya´da gazetecilerle iftarda biraraya geldi.

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeci’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,8%-1,37
  • DOLAR

    32,41% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2487,05% 0,17
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00