Lodos ve Yarıkkaya´nın hızı 62 kilometre

İskenderun ve yöresinde etkili olan Lodos ve Yarıkkaya rüzgarının saatte 62 kilometre hıza ulaştığı, yağmur ve fırtınanın bu akşam saat 21.00´a kadar süreceği bildirildi.

GÜNCEL 8.12.2021 10:32:22 0
Lodos ve Yarıkkaya´nın hızı 62 kilometre

İskenderun/SES

 İskenderun´da, Lodos (Güneydoğu´dan esen rüzgar) ve Yarıkkaya (Güneybatıdan eser rüzgar) fırtınası karışık esti. Fırtına nedeniyle İskenderun Körfezi´ndeki liman ve iskelelerde yükleme ve boşaltma işlemleri yapılamadı, balıkçı tekneleri de denize açılamadı.
İskenderun Meteoroloji Müdürlüğünün verilerin göre, Lodos ve Yarıkkaya´nın hızı, İskenderun kent merkezinde saatte 62 kilometreyi (7.5 ila 8.4 watt hızında) bulduğu anlar oldu, kent dışında ve açık alanlarda ise daha şiddetli esti. Fırtınanın, bu akşam geç saatlere kadar sürerek, etkisini göstermesi, yöreye metrekareye 30 ila 60 kilogram yağışın düşmesi de bekleniyor.
Hatay Valiliği aracılığıyla yapılan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü uyarısında ise, 'Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş´ın batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın güney ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette yer yer kuvvetli esmesi beklenmektedir' ifadesine yer verildi. Açıklamada şunlara yer verildi: 'Bölgemizde beklenen yağışların, Mersin, Adana, Osmaniye çevreleri ile Hatay´ın kıyı kesimlerinde (Erzin, Dörtyol, İskenderun, Arsuz, Samandağ ve Yayladağı) kuvvetli ve çok kuvvetli olmak üzere, genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (30-60 kg/m²), Toroslar Mevkii´nde (Pozantı, Çamlıyayla ve Tarsus´un yüksek kesimleri) ise yoğun kar yağışı (15-30 cm) şeklinde olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'
İskenderun Kaymakamlığı da sosyal iletişim sitesinden yaptığı meteorolojik uyarıda, 'Hatay ve çevresinde beklenen kuvvetli yağış hadisesi nedeniyle meydana gelebilecek her türlü olumsuzluklara (ani sel ve su baskını, ulaşımda aksaklık, toprak kayması vb.) karşı tüm vatandaşların ve ilgili/yetkili kişi ve kurumların dikkatli olmaları ve herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için gereken tedbir/önlemleri almaları önemle rica olunur' ifadesine yer verildi. Meteoroloji uyarısında bugün saat 18.00´da rüzgar ve yağışın etkisini yitireceği belirtildi. Ancak, İskenderun meteoroloji Müdürlüğü, rüzgar ve yağışın bu akşam 21.00´a kadar devam edeceğini açıkladı.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2433,87% -0,18
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74