´Lojistik köy´ ziyareti

Limakport İskenderun Müdürü Gündüz Arısoy, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası´na nezaket ziyaretinde bulundu.

EKONOMI 9.09.2017 08:50:53 0
´Lojistik köy´ ziyareti

İTSO Başkanı Levent Yılmaz´ı ziyaret eden Limakport İskenderun Müdürü Arısoy, limanın çalışması ve Körfez´deki deniz ticareti ile ilgili değerlendirmede bulundu. İskenderun ve bölge ekonomisi ile liman işletmeciliği konuları ele alındığı belirtilen yazılı açıklamaya göre, İskenderun Körfezi´nin jeopolitik yapısı, Ortadoğu´ya yakınlığı nedeniyle önemli bir konuma sahip olduğunu ifade eden Arısoy, “2017 yılında elleçleme ve konteyner taşımacılığında artış olduğunu söyleyebiliriz. Limakport olarak her yıl yüzde 10 artışla ve yüzde 25 personel sayımızı arttırarak bölge ve ülke ekonomisine istihdam ve katma değer sağlıyoruz. Şu an limanda 815 çalışanımız mevcut' dedi. 

Liman taşımacılığı sektöründe İskenderun Körfez´i için en önemli konuların başında, lojistik geldiğini savunan Arısoy, açıklamaya göre, şunları söyledi: 'Lojistik konusunda çalışmalara hız verilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra yeni depolama alanları, antrepo ve kimyevi maddelerin tetkikleri için laboratuvarlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sorunların çözülmesi ile bölgemizdeki liman faaliyetlerinde ciddi oranda artış olacağını söyleyebiliriz.”
Ziyarete teşekkür eden İTSO Başkanı Yılmaz da, İskenderun Limanının özelleşmesi ve Limak´ın bölgeye yatırım yapması ile bölgede ciddi oranda ekonomik hareketlilik yaşandığını anlatıp, oda olarak, kendilerinin de lojistik konusuna önem verdiklerini ve bölgeye ´lojistik köy´ kurulması için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Yılmaz, 'Temennimiz Lojistik Köy sorunun en kısa sürede çözülmesidir. Bunun yanı sıra Suriye olaylarının sona ermesi ve Dörtyol-Hassa Tünel projesinin hayata geçirilmesi ile bölgemizde liman taşımacılığı faaliyetlerinin daha da hareketlenmesini ve istihdamın da artarak bölge insanımıza daha fazla iş imkanı sunulmasını temenni ediyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler: Lojistik ziyareti

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23