Lojistik sektörüne Eximbank desteği var mı?

Lojistik sektörünün ülkenin dış ticareti için stratejik bir öneme sahip olduğunu ifade eden Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, sektörün sorunlarını önergeyle parlamentoya taşıdı.

GÜNCEL 7.08.2020 10:28:50 0
Lojistik sektörüne Eximbank desteği var mı?

İskenderun/SES

 Milletvekili Tokdemir, 'Ülkemizin can damarlarından biridir. Lojistik hizmet ihracatının toplam ihracatımız içindeki payının çok iyi seviyelerde olduğu daha önceleri herkes tarafından bilinmekteydi, maalesef bugün bu sektör tam anlamıyla can çekişir durumda' değerlendirmesini yaptı.
Hatay Milletvekili Tokdemir, TBMM Başkanlığına verdiği, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Zor durumda olan lojistik firmalarımıza bakanlığınıza bağlı Türk EXİMBANK olarak lojistik ihracatının artırılması ve desteklenmesi hususunda bakanlık olarak bir çalışmanız var mıdır? Eximbank üzerinden lojistik firmalarımıza sağlanacak kredi desteği verilmesi sektöre can suyu niteliğinde olacaktır. Bakanlık olarak Eximbank üzerinden lojistik firmalarımıza faizsiz kredi vermeyi düşünüyor musunuz? Katma değeri daha yüksek olan lojistik hizmet ihracatı stratejik bir alan olması sebebiyle ihracat ve döviz kazandırıcı faaliyetleri desteklemek için bakanlık olarak herhangi bir çalışmanız var mıdır? Eximbanktan ihracatçılara verilen sübvansiyonel kredinin lojistik firmalarımıza da vermeyi düşünüyor musunuz?'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22