Lojistik destek de İSTE yerleşkesinden verildi

Yerleşkesinin önemli bölümü lojistik merkeze ve depremzedeler için yaşam alanlarına dönüştürülen İSTE’de, 02 Ekim itibariyle; tüm programlarında 2023-2024 Öğretim Yılı Güz yarıyılında yüz yüze eğitime geçilecek

EĞITIM 11.06.2023 09:09:00 0
Lojistik destek de İSTE yerleşkesinden verildi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depçi, deprem nedeniyle ara verilen yüzyüze eğitime başlanabilmesi ve öğrencilerin yarınma sorunlarının çözümü için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Rektör Depçi, yaptığı yazılı açıklamada, “Öğrencilerimizin eğitimlerini, nitelikten ödün vermeden mümkün olan en etkin, verimli ve kesintisiz bir şekilde sürdürülebilmelerini sağlamak ve herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gerekli tedbirleri ivedilikle alarak 02 Ekim 2023 tarihi itibariyle; Üniversitemiz tüm programlarında 2023-2024 Öğretim Yılı Güz yarıyılında yüz yüze eğitime geçmek için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Yerleşkesi depremzedeleri barındırdı

Yüzyüze eğitimin başlamasında olası konaklama sıkıntılarını çözümüne ilişkin T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile gerekli çalışmaların başlatıldığını da ifade eden Rektör Depçi, şu bilgilendirmeyi yaptı: “Çözülmesi halinde eğitim-öğretime dair çalışmalarımız tamamlanmak üzeredir. Kahramanmaraş merkezli depremler, Hatay’da dahil olmak üzere 11 ili ve İskenderun ilçemizi doğrudan etkileyerek büyük tahribatlara yol açmıştır. Halkımızın son derece üzgün, devletimizin tüm birimleri ile sahada olduğu bu dönemde, Üniversitemizde depremin ilk anından itibaren öğrencilerine, personellerine ve bölge halkına kapılarını açarak Üniversitenin bütün imkanlarını seferber etmiş; arama kurtarma çalışmaları, konaklama, yemek ikramları, gelen yardımların dağıtılması, lojistik destek sağlanması gibi birçok konuda devletin diğer kurumlarıyla iş birliği içerisinde hareket etmiştir. Halen bu çalışmalara desteğini sürdürmektedir.


Anahtar Kelimeler: Lojistik destek yerleşkesinden verildi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19