'Lokmayı küçültenlerle mücadele ediyoruz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), kuruluşunun 97. yıl dönümünü dün düzenlenen törenle kutladı. CHP İskenderun ilçe örgütü, dün sabah kuruluş yıl dönümü kapsamında Atatürk Anıtına çelenk sunup, saygı duruşunda bulundu.

SİYASET 10.09.2020 09:56:32 0

Akın Bodur/İskenderun

 Tören sonrası Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur ve Serkan Topal, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ile yönetimi, belediye meclisi üyeleri, kadın ve gençlik kolları yönetimi de katıldı.
İskenderun Atatürk Anıtında düzenlenen törende konuşan CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu, temeli 4 Eylül 1919´da Sivas Kongresinde atılan, 9 Eylül 1923´te de kurulan CHP´nin bugünkü mirasçıları olduklarını belirtti. Mansuroğlu, 'Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti´nin emperyalizm karşısındaki kararlığını, Kuvayı Milliye´nin işgal orduları karşısındaki azmini, 97. kuruluş yıldönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz. Yegane amacımız, cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye´yi inşa etmektir. İlke ve devrimlerdiniz ile II. Yüzyıla Çağrı Beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi, işaret ettiğiniz muassır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir' dedi.

97. yıl pastası kesildi
Tören sonrası düzenlenen kahvaltıya ise milletvekilleri Şahin, Güzelmansur ve Topal ile CHP ilçe başkanı Mansuroğlu´nun yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lüftü Savaş da katıldı. Kahvaltıda yapılan konuşmaların artından CHP´nin 97. kuruluş pastası kesildi ve katılanlara ikram edildi. Partisi CHP´yi ´kuruluşun ve kurtuluşun partisi´ olarak tanımlayan Hatay Milletvekili Şahin, ülkenin zor dönemden geçtiğini, bu dönemden kurtulmak içini Atatürk´ün ilke ve inkılaplarına bağlı çağdaş, demokratik, lak çizgiye bağlı kalıp, vazgeçmeyerek, zorlukların aşılabileceğini ifade etti. Kırgınlık ve küskünlüklerin bırakılmasını isteyen ve 'Güzel bir Türkiye´yi yaratmak için el ele vermek zorundayız' diyen Şahin, 'Atatürk´ün ilke ve inkılaplarını gelecek nesillere miras bırakmak adına mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz' dedi. Milletvekili Topal da 'CHP´nin geçmişinde Kuvayı Milliye´yi yaratanlar, gelecek nesillere aktaran kahramanlar var. Mustafa Kiemal, kadınlar, gençler var' diye konuştu. Milletvekili Güzelmansur ise 'Hatay´da ne yazık ki ekonomik tüm göstergeler negatif. İhracat yüzde 25 azalmış durumda. Takipteki alacaklar yüzde 50 artmış durumda. İşsizlik, Türkiye ortalamasının çok üzerinde' diye konuştu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş da 'CHP´nin kuruluşunun 97. yılında İskenderun´dayız. Bize göre CHP´nin 97. kuruluş yıl dönümü. Mustafa Kemal´e göre 101. yıl. Doğum günümüz hepimize kutlu olsun' dedi. Hükümeti eleştiren ve ´Geldiğiniz gibi gideceksiniz´ değerlendirmesini yapan Mansuroğlu, partilerinin temelinin 19 Mayıs 1919´da ´aydınlanma yürüyüşü´ ile atıldığını ve sonrasında Mustafa Kemal Atatürk´ün liderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı ile gelişip, olgunlaştığını belirterek, şöyle konuştu: 'Tüzüğümüzün 1. maddesinde yazılı olan ´Cumhuriyet Halk Partisi, Mustafa Kemal Atatürk´ün liderliğinde, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti´nin ve Kuvayı Milliye´nin devamı olarak 9 Eylül 1923 tarihinde kabul edilen ´parti tüzüğü ile kurulmuştur´ şeklini aldı.

Mustafa Kemal Atatürk´ün birinci eseri Cumhuriyet kadar önem verdiği ikinci eseri olan CHP ve onun ödünsüz devrimci üyeleri, bağımsız, antiemperyalist kararlı bir ruha sahiptir. Kurtuluş Savaşı ile yoğrulan direnişçi, devrimlerden ödün vermeyen bükülmez ve teslim alınamayan, başkalaştırılamayan sağa çekilemeyecek olan CHP ve CHP´liler ,içeriden ve dışarıdan yapılacak başkalaştırma ve dönüştürme sapkınlığını püskürtecek güçtedir. CHP ailesinin bu niteliklere sahip başı dik, ´altı ok´a sahip çıkma kararlılığındaki üyeleri olarak Mustafa Kemal´in takipçisi ve neferleri olmaktan gurur duyuyoruz. Aksini düşünenlerin kendilerinin CHP´ iliklerini sorgulamaları gerekir. 97 yıldır; vatandaşın boğazından geçen lokmayı küçültenlerle mücadele ediyoruz etmeye devam edeceğiz. ´Keşke Yunan kazansaydı´ diyerek Atatürk´ün postalları altında dağılıp gidenlerle mücadele ediyoruz etmeye devam edeceğiz. 97 yıldır ´kadınların peçesine dokunma´ diyerek, çocukları istismar edenlerle mücadele ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. Kubilay teğmeni katledip ´şeriat isteriz´ diye bağıranlarla mücadele ediyoruz, ilelebet mücadele edeceğiz. 18 yıldır bu toplumun duygularını istismar ederek önce harun sonra karun şimdi de firavun olanlarla mücadele ettik, etmeye devam edeceğiz. Gündemi değiştirmek için ´tekrar idam isteriz´ deyip yalan söyleyenlerle mücadele ettik, etmeye devam edeceğiz. Diyoruz ki; İnin artık bu milletin sırtından. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın sonunuz belli. Karşınızda Türkiye´nin yıkılmayan, teslim alınamayan Cumhuriyet Halk Partisi´nin yılmayan örgütleri var.'
CHP Arsuz İlçe Başkanı Mahmut Şirin de yazılı yaptığı değerlendirmesinde '97 yıl önce bugün, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün ´Benim iki büyük eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi´ olarak adlandırdığı partimizin kuruluşunun yıldönümü. Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bugüne, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti´nin temelleri olan devrimlerin ve Cumhuriyetin koruyucusu ve teminatıdır. Cumhuriyet Halk Partisi, yarınlarımızın, geleceğimizin, gençlerimizin teminatı, bu ülkenin adalet savunucusudur. Bizler tüm olumsuz gelişmelere rağmen; laiklikten ödün vermeden, Atatürkçü düşünceden ayrılmadan, hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden, ulusal birliğimizi ve Cumhuriyetimizi koruyacağız, çağdaş uygarlık yolunda, demokrasinin yılmaz savunucuları olarak, her koşulda tam bağımsız, aydınlık bir Türkiye inşa edene kadar çalışmaya devam edeceğiz' ifadesine yer verdi. CHP Antakya İlçe Başkanı Ümit Kutlu ise partisinin kuruluşundan itibaren Türkiye´nin imarı, iktisadi yapılanması, çok partili rejime geçişi, demokrasisi, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesi, sosyal devletin oluşmasında emek verenleriyle beraber bugünlere gelindiğini belirtti. Kutlu, 'CHP, kurulduğu günden bugüne, Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerinin, demokrasinin, emeğin ve insan haklarının yılmaz bekçisi olmuştur. Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk´ün koyduğu ilkelerden asla taviz vermeden, bugün de, halkımız ve ülkemiz için, Cumhuriyetimizin korunması, refahın artırılması, içeride ve dışarıdaki hainlere fırsat verilmemesi için çalışıyoruz. CHP, halkıyla yürüyen, hiçbir ayrım yapmadan tüm kesimleri kucaklayan partidir. CHP Türkiye´dir! CHP, Türkiye Cumhuriyeti´ni ve demokrasiyi kuran parti olarak, Türkiye´nin aydınlık geleceğini hedefleyen ezilenlerin ve halkın partisi olarak halkımızı kucaklamaya devam edecektir' açıklamasını yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23