Madenli´de de mezarlar tahrip edildi

Arsuz´da son haftalarda mezar ve türbelere yönelik tahribat girişimi Madenli mahallesinde 10 mezara yönelik tahribatla devam etti.

27.04.2017 12:15:59 0
Madenli´de de mezarlar tahrip edildi

Sadet Berkyürek/İskenderun

Pazartesi gecesi ile önceki gece toplam 10 mezarın tahrip edilmesi üzerine Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Jandarma Komutanı Mehmet Emin Albayrak ve güvenlik birim amirleri ile olay yerinde inceleme yaptı. İnceleme çalışmasına Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da eşlik etti. Saldırı girişimiyle ilgili incelemenin sürdürüldüğü öğrenildi. Karaağaç´la başlayan, Gözcüler ve Hacıahmetli mahalleleriyle devam eden türbe ve mezarlıklara yönelik tahribat girişimi Madenli ile devam etti. Pazartesi gecesi 5 mezarın tahrip edildiği bilgisi üzerine Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Madenli mahalle mezarlığında inceleme yaptı. Saldırı girişimi önceki gün 5 mezarın daha tahrip edildiğini kaydeden mahalle sakinleri ise olayı şaşkınlıkla karşıladı. Arsuz´da tüm kesimleri temsil eden kanaat önderlerinin gelişmelere yönelik bir araya gelmelerini istediklerini kaydeden mahalle sakinleri, saldırganların hedeflerine ulaşamayacaklarını kaydetti. Özel ekip kuruldu
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da, Karaağaç Mahallesi´ndeki bir türbede hırsızlık yapıldığını, başka bir türbede hırsızlık girişimi sırasında ekiplerin müdahale ettiğini, Gözcüler, Hacıahmetli ve Madenli Mahallelerinde de mezarlıkların tahrip edildiğini belirtip, maneviyatı yüksek olan değerlere zarar verildiğini ifade etti. Kaymakamı Sarı, “Emniyet ve jandarmanın bütün imkânlarını seferber ettik. Diğerleriyle bağlantısı var mı, yok mu onu da araştırıyoruz.. Olay yeri incelemesi yapıldı, parmak izleri alındı. Bölgedeki tüm kamera görüntüleri takip altında. Arkadaşlar ne gerekiyorsa hepsini yapıyorlar.. Özel bir ekip kuruldu çalışılıyor” dedi. Vatandaşların, 'Buna provakasyon mu, kışkırtma mı diyelim?” yönündeki endişeli soruları üzerine yanıt veren kaymakam Sarı, “Henüz ne olduğunu bilemiyoruz. Her türlü ihtimal olabilir. Bunu bir sarhoşta yapmış olabilir. Hiç ummadığımız bir şeyde olabilir. Bölgedeki ve coğrafyamızdaki huzuru hiç kimse bozamaz” diye konuştu.

Çekin: Aydınlatılmasını bekliyoruz CHP Arsuz İlçe başkanı Faik Çekin, kutsal mekânlara ve mezarlıklara yönelik saldırıları kınadı. İlk tahribatın adli bir olay olarak değerlendirilebileceğini, ancak bunun devam etmesinin ve üç ayrı mezarlıkta da zarar verme şeklinin taşıdığı benzerliğe dikkat çeken Çekin, olayların aydınlatılmasını beklediklerini söyledi.

'Sağduyu çağrısı'
Arsuz Belediye Başkanı Culha da, Gözcüler ve Hacıahmetli Mahallelerinin ardından Madenli Mahallesi´nde de bir gün arayla iki aile mezarlığında 10 adet mezarlığın tahrip edilmesini kınadı. Belirli aralıklarla üç ayrı mahallede kimliği belirsiz kişiler tarafından gerçekleşen benzer olayları gerçekleştirenlerin Arsuz´daki barış ve huzur içerisinde, birlikte yaşama iradesinden daha güçlü olamayacağını belirten Culha, konuyla ilgili incelemelerin devam ettiğini söyledi. Mezarlara yönelik saldırı üzerine mezarlıkta toplanan vatandaşlara sağduyu çağrısı yapan Culha, gerekenlerin yapıldığını belirtti. Gereken yapılıyor” dedi. Culha, 'Gözcüler ve Hacıahmetli Mahallelerimizde bulunan mezarlıklarda, mezarlar ve mezarlık içerisinde bulunan türbeler kimliği belirsiz kişi yada kişilerce tahrip edilmiştir. Henüz bu olayın şokunu atlatamamış iken, takip eden günlerde Madenli Mahallemizde iki ayrı noktada bulunan mezarlıkta yine benzer bir manzara ile mezarlar tahrip edilmiş. Öncelikle ne akla, ne de vicdana hiçbir şekilde sığmayacak bu çirkin saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyor, lanetliyorum. İlçede yüzyıllardır süre gelen farklı renklerin kusursuz ahengi ile barış ve huzur ortamının hedef alınmış olma ihtimali gibi, kendini bilmez bir yada birkaç insan müsveddesi tarafından da gerçekleştirilebilecek bu çirkin saldırılarla ilgili emniyet güçlerimiz olay yerine intikal ederek gerekli çalışmaları başlatmışlardır. Kaymakamımız, emniyet müdürümüz ve ilçe jandarma komutanımızla birlikte olayların başladığı günden beri koordineli çalışma içerisindeyiz. Bugün de yetkililerimizle birlikte Madenli Mahallemizdeyiz. Bu süreçte vatandaşlardan, itidalli ve sakin olarak, yaşanan bu üzücü olayları fırsata dönüştürmek isteyebilecek olan karanlık odakların emellerine hizmet edecek her türlü eylem ve ifadeden titizlikle uzak durmalarını istiyoruz. Şahsım ve resmi ağızlar dışında yapılan hiçbir beyanata riayet etmeyiniz. Bu olayların faillerinin yakalanarak, adli mercilere teslim edilmesine kadar konunun yakın takipçisi olduğumuzdan hiç kuşkunuz olmasın. Hiçbir kişi ya da gücün Arsuz´un yüzyıllardır süregelen barış ve huzur içerisinde, birlikte yaşama iradesinden daha güçlü olamayacağına olan sonsuz inancımla, asırlardır yan yana, omuz omuza, bir ekmeği ortaklaşa katık etmiş insanlar olarak bu tür saldırılara karşı tek vücut karşı duracağımızı da buradan ilan ediyoruz. Hepiniz sakin ve sağduyulu olun, gereken yapılıyor, yapılacak' dedi.


Anahtar Kelimeler: Madenli mezarlar tahrip edildi

C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00