“Madımak´ta hepimizin canı yandı”

Sivas Madımak katliamının 24´ncü yıl dönümü anma törenleri Arsuz´da da yapıldı. CHP Arsuz ilçe örgütünün düzenlediği anma programına Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz ve İskenderun Belediye meclis üyeleri de katıldı.

4.07.2017 11:19:26 0
“Madımak´ta hepimizin canı yandı”

Akın Bodur/İskenderun

CHP Arsuz İlçe Başkan Yardımcıları Sibel Uslu ve Eşref Karayün´ün hazırlayıp sunduğu anma programında, diri diri yakılan aydınların toplumsal mesajlarına da yer verildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan anma programında Grup Sıla sahne aldı.

Av. Çekin: yakın tarihin en korkunç katliamı
Arsuz Kent Meydanı´nda düzenlenen anma töreninde konuşan CHP Arsuz İlçe Başkanı Av. Faik Çekin, 24 yıl önce Madımak Oteli´nde Türkiye Cumhuriyeti´nin yakın tarihinin en korkunç katliamının yaşandığını belirtti. 35 kişinin diri diri yakılmasının Türkiye Cumhuriyeti´nin tarihinde en kara sayfalardan birini oluşturduğunu kaydeden Av. Çekin, “O yangında hepimizin canı yandı, ama bu korkunç olaydan daha ötesi, daha korkunç olanı daha sonraki o yargılama tiyatrosu. O kalkışmada, o katliamda kayıtlara göre 15 bin kişi aktif rol almış, yüz küsür kişi hakkında dava açılmış, 23 kişi mahkum olmuş, uzun süren yargı sürecinde aranan bir çok kişi yakalanamamış ve arandığı söylenen zamanda askere alınmış, düğün yapmış, evlenmiş kişiler de var. Bunların bir çoğu hakkında zamanaşımından dava düşmüş, ve bu şekilde olay kapatılmıştır” diye konuştu.

“Adalet yürüyüşü mücadelenin önemli örneği”
Bu olayları değerlendirerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü´nün gerekliliği ve hayati önemine dikkat çeken Av. Faik Çekin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Evet geçmişte yakıldık, katliamlara maruz kaldık, cezaevlerine atıldık, tutuklandık ama yılmadık, mücadele azmimizden hiçbir şey kaybetmedik. Sayın Genel Başkanımızın bütün olumsuzluklara rağmen başlatmış olduğu bu adalet yürüyüşü bizim adalet için, demokrasi için, Cumhuriyet´in bekası için ne kadar kararlı bir şekilde mücadele ettiğimizin önemli örneklerinden birini teşkil ediyor. Bu yüzden herkesin bilmesini istiyorum, biz CHP´liler, biz demokratlar, biz Cumhuriyete, laikliğe, demokrasiye inanmış yurttaşlar bu ülkede demokrasi ve adalet tam tecelli edinceye kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Her türlü bedeli ödeyerek bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz.”

Culha: Başka katliamlar yaşanmasın diye yürüyor
Madımak´ta yaşanan katliamın Türkiye Cumhuriyeti tarihinin kara lekelerinden biri olarak nitelendiren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun yürüyüşüyle birlikte yorumlayarak, “Genel Başkanımızın başlattığı adalet yürüyüşü, bu onurlu yürüyüş madımak´a, yargılananlar bir daha yargılanacaksa, en azından düzgün yargılanması için daha önemlisi bir daha madımak otellerinde katliamlar yaşanmasın diye yürünüyor” diye konuştu.
Türkiye´de herkesin kendi düşüncesini, ibadetini örf ve adetleri çerçevesinde, siyasi düşüncesini özgürce ifade edebilmesinin şartına dikkat çeken Culha, Türkiye´nin Atatük´ün çağdaş, laik, demokrat aksına oturttuğu bir ülke olduğunu vurguladı. Ülkede başka acıların yaşanmaması dileğinde bulunan Culha, şöyle konuştu: Bu uygulamalar içeresinde bu adalet tesis edilecek ve bu tür katliamların yaşanmaması için gerekli her türlü tedbirler alınacaktır. İnsan burada kenetleniyor, boğazı düşümleniyor. Anma etkinliği düzenlerken her yıl aynı günmüş gibi bu acıyı yaşıyoruz.”


Anahtar Kelimeler: Madımak hepimizin canı yandı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00