Mahalleye 35 bin metrekarelik koru

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya'nın Maşuklu Mahallesi’nde tamamen kullanılamaz ve tehlikeli bir hale gelen koruluğu yenileyerek, hizmete açtı.

GÜNCEL 11.10.2022 17:01:00 0
Mahalleye 35 bin metrekarelik koru

 

Antakya/SES
Açılışa, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur ve Serkan Topal, belediye başkanları ve CHP Hatay İl başkanı Ramiz Parlar ve yöneticileri, Millit İttifakını oluşturan partilerin yöneticileri de katıldı. 35 bin metrekarelik koruda, süs havuzları, bitki heykelleri, aydınlatma figürleri, ahşap kafeterya ve kent mobilyalarıyla oluşturulan dinlenme alanı bulunuyor.

"Başkanlarımız doların yeşilini sevmiyor"
Açılışta konuşan CHP'li Torun, "Bizim belediye başkanlarımız doların yeşilini sevmiyor, doğanın yeşilini seviyor. Onlar buraları ranta değil halka açıyorlar ve gerçekten halkın refahı için çalışıyorlar. Öyle uçuk kaçık projelerle de uğraşmıyorlar gerçekten vatandaşın en birincil ihtiyaçlarını en önemli taleplerini yerine getirmek için çalışıyorlar. Bunu her türlü baskıya, her türlü engellemelere, her türlü ötekileştirmelere rağmen yapıyorlar. Ama asla şikayet etmiyorlar. Cumhur İttifakı’nın belediyeleri, her türlü kamu kaynaklarından faydalanmalarına rağmen kamunun her türlü imkanlarından faydalanmalarına rağmen, bizim belediye başkanlarımız onlardan çok daha başarılı, vatandaşların sorunlarını onlardan daha iyi çözüyor" dedi. 

"Uçurumdan önceki son çıkıştayız"
HBB Başkanı Savaş da, “Biz hep yapım aşamasında, yapım için mücadele eden ve aynı zamanda Hatay’ı yeşillendiren, Hatay halkını hem ruhen hem de bedenen geliştiren projeler yapıyoruz. Herkes Hatay’ı tarih şehri, kültür, medeniyet, gastronomi, EXPO şehri olarak biliyor ama biz bir yıl önce yeşil mutabakata imza attık. Artık yeşil şehirler arasında girmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 20 yıla aşkındır bu ülkeyi yönetenlerin Hatay’daki temsilcileri de kurmak bir tarafa mevcut olanı yıkmakla meşguller. Hatay’da daha fazla taş ocağı çıkarma, denizin üstünü dolgu yapma, sanayileri haksız bir şekilde paylaştırma ve bizim ormanlarımızı talan etme peşindeler. Bu nedenle bu iktidarı bir an önce değiştirmek lazım. Çünkü uçurumdan önceki son çıkıştayız. Bu seçimi kazanmak zorundayız. Millet İttifakı adına veya siyasetçiler adına değil buradaki çocuklarımız, torunlarımız adına bu mücadeleyi kazanmak zorundayız. Yoksa çocuklarımız öz yurdunda garip olacak. Biz sadece Hatay’da değil Türkiye’de de oturacak, çalışacak yer bulamayacağız. Çocuklarımızı göndereceğimiz okul bulamayacağız. Bu parkları açmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Savaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun’a yöreye özgü hediyeler ile A. Hatayspor forması da verdi.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62