Mahkeme, çifte cinayette indirim yapmadı

İskenderun´da, ayrıldığı eşi ve 5 yaşındaki kızını, 28 Mart 2017 tarihinde öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık, ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası aldı.

26.12.2017 10:36:23 0
Mahkeme, çifte cinayette indirim yapmadı

 

İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Gökhan Yıldız, sanık ve mağdurların yakınları ve avukatları katıldı. Son savunmasını mahkemeye yazılı olarak veren ve önceki ifadelerini tekrarlayan sanık Yıldız, 'Çok pişmanım. Vereceğiniz cezaya razıyım' dedi. mağdur avukatları ise, sanık Yıldız´ın ´şansa bırakmayacak şekilde canavarca hisle adam öldürme´ suçundan cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti, sanık Yıldız´ı, eski eşi Esra Yalçın´ı öldürmekten müebbet, 5 yaşındaki kızı Beren Yalçın´ı da 'canavarca hisle öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezası verdi ve bu cezalarda indirim yapmadı.
Öldürülen Esra Yalçın´ın annesi Ayla Yalçın, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, caydırıcı olması için bu tür olaylarda en ağır cezaların verilmesi gerektiğini söyledi.

´Karar emsal olsun´
İskenderun Kadın Platformu da, eski eşi tarafından katledilen Esra ve kızı Ceren´in cinayetine ilişkin duruşmasını takip etmeyi sürdürdü. Davada ´iki kez müebbet verildi´ni ifade eden platform, 'Cinayetin işlendiği günden bu yana İskenderun Kadin Platformu olarak davanın tarafı olduk. Bu kararın diğer kadın cinayetleri için emsal karar olmasını temenni ediyoruz. Şiddetin, taciz ve tecavüzlerin olmadığı, cinayetlerin yaşanmadığı bir hayat örünceye kadar mücadelemize devam edeceğiz.
Artık bir kadın daha eksilmeyecegiz' açıklamasını yaptı.
Kadın cinayetleri politik olarak niteleyen İskenderun kadın Platformu, '2017 yılında 247 kadın ve kız çocuğu erkekler tarafından katledildi. 77 kadın tecavüze uğradı. 207 kadın taciz edildi. 286 kız çocuğu cinsel istismara maruz kaldi. Bu sayılar sadece basına yansıyanlar. Hepimiz biliyoruz ki basına yansımayan milyonlarca şiddet vakası yaşanıyor. Ülke genelinde durum böyle iken, ne yazık ki yaşadığımız ilde ve ilçede de benzer şiddet olaylarıyla karşılaşıiyoruz. Erkek şiddeti onlarca kız kardeşimizi aramızdan aldi. Esra, Beren Nurcan, Özlem, İpek, Fatma, Berna ve adını sayamadığımız onlarca kız kardeşimizin çığlığı olup mücadelemizi yürütüyoruz. Yürütmeye de devam edecegiz. Biz İskenderun´da kadın mücadelesi yürüten İskenderun Kadın Platformu olarak, gücümüz yettigince kadına yönelik şiddette ve cinayetlerde olduğu gibi Esra ve Beren davasını da baştan sahiplendik ve erkek adaletin değil, gerçek adaletin sağlanması için eylemlerimizi sürdürdük. Son nefesimize kadar sokaklarda haykırmaya devam edeceğiz. Yaklasik bir yıldır takip ettiğimiz Esra ve Beren davasının bugünkü (dünkü) karar duruşmasında hazır bulunduk ve katil ağırlaştırılmış mubette çarptırıldı. Bu dava sonucunun diğer davalara emsal karar olmasını temenni ediyoz' açıklamasını yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00