Mahkumlar led lamba ve ekmek üretiyor

İskenderun M Tipi Açık Cezaevi´ndeki tutuklu ve hükümlüler, Türkiye´deki diğer cezaevlerine led lamba ile adliye ve lojmanlarda satılmak üzere günde 4 bin 500 ekmek üretiyor.

25.05.2017 13:44:13 0
Mahkumlar led lamba ve ekmek üretiyor

Burak Milli/İskenderun

İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, 'Üretilen projektörler, elektrik kesintilerinde aralıksız hizmet vermeye devam etmesi, cezaevi ve askeri alanlarda çok ciddi avantaj sağlamasıyla tercih edilen ürünler olduğu görülmektedir' dedi.
İskenderun M Tipi Açık Cezaevi´nde bulunan led atölyesi ve ekmek fırınıyla ilgili dün düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşan başsavcı Akın, üretilen led lambalarının öncelikli özelliğinin tasarruflu olduğunu belirtti. İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Akın, diğer lambalara kıyasla daha geniş alanı aydınlattığını, bunlarında cezaevinde bulunan hükümlüler tarafından yapılıp, Türkiye´deki diğer cezaevlerine de gönderildiğini ifade etti.

Lambalar 10 yıl ömürlü
Üretilen lambaların 10 yıla kadar ömürlerinin olduğunu anlatan İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Akın, şöyle konuştu: 'Atölyemizde 1 elektrik teknisyeni, 5 infaz koruma memuru ve 15-20 arası hükümlü çalıştırılmaktadır. Tabi dönemsel olarak ihtiyaca göre üretim kapasitesi arttıkça hükümlü ve infaz koruma memuru sayısında da artış yapılmaktadır. ´İS-CİK´ olarak tescil edilen bu ürünlerimiz 7 yıldan beri tüm Türkiye çapında satışı yapılmaktadır. Özellikle kamu kurumlarına satışlar daha öncelikli yapılmaktadır. Ledler değişik renk ve şekillerle hizmete sunuluyor. Birde üretilen projektörler elektrik kesintilerinde aralıksız hizmet vermeye devam etmesi cezaevleri ve askeri alanlarda çok ciddi avantaj sağlamasıyla tercih edilen ürünler olduğu görülmektedir. Led lambaları kurumumuz dışında Türkiye´de her hangi bir atölyesi bulunmamaktadır.'

Cezaevinde günlük 4 bin 500 ekmek üretiliyor
İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, bir kaç ay önce cezaevi içerinde 225 metre kare alana kurularak faaliyete geçen ekmek fırınında günde 4 bin 500 ekmek ürettiğini söyledi. Fırının günlük 15 ila 20 bin arasında ekmek üretme kapasitesine sahip olduğunu belirten Akın, yaklaşık bir yılda bir milyon ekmek üretiminin planlandığını söyledi. Bakanlık onayıyla bir kaç kurumla satış sözleşmesinin imzalandığı da anlatan Akın, açıklamasını şöyle sürdürdü: 'Burada da yine 5-6 civarında personelimiz ve yeterli sayıda da hükümlü çalıştırılmaktadır. Şuan için 2 ceza infaz kurumumuza ekmek veriliyor. Adliye ve lojman kantinimizde satışa sunulmaktadır. Temel ihtiyaç maddesi olan ekmeğin üretimi çok önemlidir. Bu atölyelerimizdeki öncelikli hedefimiz tabi ki hükümlülerin meslek sahibi olmalarıdır. Gelir getirecek bir sektör olması hemde hükümlülerin topluma kazandırılması, azda olsa hükümlülerin gelir sahibi olması hedeflenmektedir.'
Tanıtım toplantısı sonrası basına led atölyesi ve ekmek fırını gezdirildi.


Anahtar Kelimeler: Mahkumlar lamba ekmek üretiyor

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29