'Mali disiplini bırakmıyoruz'

Halkına en iyi hizmeti vermenin gayretinde olduklarını ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, kentin 45 mahallesine eşit hizmet götürdüklerini ve mali disiplini elden bırakmadan çalıştıklarını belirtti.

GÜNCEL 27.08.2020 10:53:38 0

 

Akın Bodur/İskenderun
 İkinci etap yol düzenlemesi ve asfalt çalışmasını yapıldığı Akarca yöresinde inceleme de yapan Tosyalı, 'Çalışmalarımız sürüyor. Tamamlanan, devam eden projelerimiz var. Öncelikli olarak, ilçede bulunan her sokak, cadde ve yolda, yerinde yapılan tespitler, muhtarlar ile yapılan istişareler ve vatandaşlardan gelen yazılı ve sözlü şikâyet, istek ve bildirimler, hep birlikte değerlendirilerek, ilçe sınırları içerisindeki ulaşım sorunlarının başında gelen asfalt kaplama ihtiyacı olan yolların yapımı, öncelik sırasına göre belirlenmiştir' değerlendirmesini yaptı.
İskenderun Belediyesi Brifing Salonunda önceki gün düzenlediği, başkan yardımcıları ile müdürlerin de katıldığı basın toplantısında, kentte üç etap asfalt çalışması planladıklarını anlatan Tosyalı, ilk etap asfalt çalışmasının Suçıkağı´nda yapımı süren 2.2 kilometrelik çalışmayla tamlamlanacağını ve ardından ikinci etap asfalt çalışmasına geçileceğini söyledi. İskenderun´da ilk etap yal yapımı ve asfaltlama çalışmasının yapıldığı 23 mahallenin; Denizciler, Çay, Yenişehir, Süleymaniye, Hürriyet, Savaş, Kurtuluş, Barbaros, Cumhuriyet, Piri Reis, Meydan, Gürsel, Mustafa Kemal, İsmet İnönü, Numune, Pınarbaşı, Dumlupınar, Sakarya, Modern Evler, Yunus Emre, Büyükdere, Düğünyurdu ve Suçıkağı olduğunu kaydeden Tosyalı, ikinci etap çalışması kapsamında ise yol yapımı ve asfalt çalışması yapılacak 22 mahalleyi şöyle sıraladı: Akarca, Kavaklıoluk, Kaledibi, Sarıseki, Bitişik, Bekbele, Orhangazi, Akçay, Güzelçay, Aşkarbeyli, Fatih sultan, Çınarlı, Azganlık, Karayılan, Gültepe, Esentepe, Kocatepe, Barıştepe, Buluttepe, Yıldırımtepe, Çırtıman ve Muradiye.
Kentte tamamlanmak üzere olan ilk etap çalışmasında 55 bin ton (250.000 metrekare) asfaltla, 25 kilometre yolun yapıldığını yineleyen Tosyalı, ikinci etap yol ve asfalt çalışmasının ise Akarca bölgesinde başladığını kaydetti. Tosyalı, 'İkinci etap çalışmada 65 bin ton (300.000 metrekare) asfaltla 30 kilometre yolun yapımı hedeflendi. Bu etapta başlayan çalışmaya herkesin ortak kullanımı olan 8 kilometrelik Kavaklıoluk Mahallesi ile Akarca Peynirlik mevki arasındaki yayla yolu ile başladık. Asfalt çalışmalarıyla kent genelinde ulaşımı daha güzel, daha kaliteli ve konforlu hale getireceğiz. Asfaltı biten ve ihtiyaç olan yerlerde kaldırım çalışmasına da başlayacağız. İhtiyaç olan muhtelif cadde ve sokaklarda kaldırım yapım işine başlıyoruz. Kaldırım ihalesini yaptık. Kent genelinde çalışmalar numune kontrollerinin bitmesine müteakip başlayacak' diye konuştu.
Sahilin görünümüne de önem verdiklerini ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı, 'Sahil ve iskelede birinci etap aydınlatma projesi tamamlanmış olup, iskeleye yeni bir görünüm kazandırılarak vatandaşların hizmetine sunulmuştur. Sahile ayrı bir çehre katacak ikinci etap sahil düzenleme çalışması olan Müzik Adası projesi çalışmaları başladı ve kısa sürede tamamlanacak' değerlendirmesini yaptı ve mali disiplini de elden bırakmadıklarını söyledi. Tosyalı, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Göreve geldikleri ilk günden bugüne kadar mali disiplini elden bırakmadık. 1 Ocak 2019 tarihinde belediyenin borç durumu 230.213.674,57 liraydı. 24 Ağustos 2020 tarihi ile bu borç durumu 181.016.257,35 lira. Ödemeler düzenli yapılıyor. Çalışanlarımızın maaşlarını düzenli ödüyoruz. Mali disiplini elden bırakmadan çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00