Mali müşavirlerden ‘vergi önlemi yetersiz´ uyarısı

İskenderun SMMMO Başkanı Merih Hasan Yıldırım ile Hatay SMMMO Başkanı Tahsin Kırık´ın da aralarında bulunduğu 85 Oda başkanı ortak açıklamayla seslendi: Sorumluluk ile yaşam arasında bırakmayın!

EKONOMI 21.03.2020 16:36:16 0
Mali müşavirlerden ‘vergi önlemi yetersiz´ uyarısı

İskenderun SMMMO Başkanı Merih Hasan Yıldırım ile Hatay SMMMO Başkanı Tahsin Kırık´ın da aralarında bulunduğu 85 Oda başkanıyla ortak açıklama yapan Türkiye serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odası Birliği TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, Mart ayı içinde verilmesi gereken tüm beyan ve bildirim sürelerinin ertelenmesini istedi.

Açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinin sosyal ve ekonomik açıdan sağlayacağı faydaya inandıklarını ve desteklediklerini ancak ekonomik önlemler arasında vergi önlemlerinin eksik kaldığını bildiren mali müşavirler, iş dünyasına sağlanan destekler kapsamına dahil edilmelerinin gerektiğini vurguladı.
TÜRBOB´un ortak açıklamasında Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, “Ülkemizde riskin en yüksek seviyede hissedildiği bugünlerde tahsil edilecek tüm vergilerin hesaplanmasına temel oluşturan mali belgelerin sağlıklı bir şekilde toplanması, yerinde veya muhasebe bürolarında kayıt edilmesi ve beyannamelerin hazırlanması hem doğru değil hem de imkansızdır” dedi.

Açıklamada şu talepler dile getirildi: “Tehdit ortadan kalkana kadar evden çıkılmamasının en etkili makamlar tarafından tavsiye edildiği ve işverenlerin dahi işine gitmekten çekindiği bir ortamda mali müşavirlerin yaşamları ile sorumlulukları arasında çaresiz bırakılmamalıdır. Bugün yalnızca kendimiz değil, ailelerimiz, çalışanlarımız ve hizmet sunduğumuz toplumun tüm kesimleri büyük risk altındadır. Muhasebe meslek mensupları camiası olarak, etkileşim içinde bulunduğumuz bir milyona yakın insanın yaşam hakkının riske edilmemesi konusunda haklı taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz. Bu nedenle Mart ayı içinde verilmesi gereken tüm beyan ve bildirim sürelerinin ertelenmesini ve mücbir sebep halinin kabülünü, aylık prim ve hizmet belgelerinin ertelenmesini, e-Defter beratlarının yüklenme süresinin ertelenmesini, vergi incelemelerinin ertelenmesini, bu süreçte yaşanacak tahsilat sıkıntıları göz önüne alındığında, iş dünyasına sağlanan destekler kapsamına biz muhasebe meslek mensuplarının da dahil edilmesini istiyoruz.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00