Malta´da 5 günlük eğitim

Arsuz Kaymakamlığı Proje Ofisinin yaklaşık iki yıldır yürüttüğü ´Project Reconnect´ isimli projenin ilk hareketliliği Malta´da gerçekleşti.

EĞITIM 16.11.2021 18:44:44 0
Malta´da 5 günlük eğitim

İskenderun/SES

Türkiye, Malta ve Hollanda ortaklığı ile devam eden “project reconnect (Proje yeniden bağlan)” isimli Erasmus+KA201Stratejik Ortaklıklar projesi kapsamında 20 öğrenci ve 4 öğretmen, 5 günlük eğitime katıldı. Malta´da düzenlenen eğitim, 29 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi. Projenin ana hedefinin, teknolojinin eğitimde kullanımı konusunda öğretmen-eğitmenler için yeni bir pedagojik yaklaşım geliştirmek ve öğrenciler arasında medya okur-yazarlığını artırmak olarak açıklandı. Projeye katılan öğrencilerin, web 2.0 araçlarının verimli kullanımı, internetin doğru kullanımı, dijital becerileri geliştirmenin yanı sıra farklı kültürleri tanıma, yabancı akranlarıyla birlikte çalışma fırsatı bulduğu açıklandı.

Hareketlilik sırası öğretmenlerde
Gazetemize iletilen yazılı açıklamada şunlara yer verildi: 'Hareketliliğe katılan Karaağaç Akdeniz Ortaokulu öğrencileri farklı kültürlerden insanlarla arkadaşlık kurma, yabancı dil becerilerini geliştirme gibi nitelikleri kazanmalarını sağlayan ve hayatlarına farklı bir bakış açısı getiren böyle bir projede yer almaktan mutluluk ve gurur duyduklarını belirtti. 2019 yılından itibaren çalışmaları devam etmekte olan projemiz ile Arsuz´da eğitim kalitesini arttırmayı, eğitmenlere farklı bakış açıları kazandırmayı ve okullarımızda teknolojiyi daha aktif ve verimli kullanmayı hedefliyoruz. Projenin ilk etabı olan öğrenci hareketliliğini tamamlamış olmakla birlikte yakın zamanda gerçekleşecek olan ´öğretmen hareketliliği´ için de gerekli hazırlıkları sürdürmekteyiz.'

 

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00