Mansuroğlu: 'Adalet herkese lazım'

CHP İskenderun İlçe Teşkilatı, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu´nun tutuklanmasının ardından partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun başlattığı ´adalet´ yürüyüşüne İskenderun ilçe teşkilatı açıklamayla destek verdi.

16.06.2017 11:43:08 0
Mansuroğlu:

 İlçe binasında düzenlenen ´destek´ nöbetinde konuşan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, 'Şunu unutmayalım ki adalet herkese lazım' dedi.

İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk ve üyelerin ´adalet´ yazılı döviz taşıdığı ve CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Av. Suzan Şaühin´in de katıldığı toplantıda Berberoğlu´nun 25 yıl hapis cezasıyla tutuklandığını hatırlatan Mansuroğlu, şu değerlendirmede bulundu: 'Ama maalesef ülkemiz sırf bu yüzden dünyada en çok gazetecinin ceza evlerinde olduğu bir ülke haline geldi. Tek görevi kamuoyunu bilgilendirmek adına tarafsız haber yapmak yalnız bunları söylerken tarafsız dürüst, ilkeli haber yapanları kast ediyorum. Kaleminden yağ damlayanları değil buradan onurlarıyla habercilik yaptığı için tutuklanan yiğit insanları saygıyla selamlıyorum. ´Türkiye´nin bu günleri yaşayacağını 16 Nisandan önce söylemiştik´ demenin artık bir anlamı yok ama insanın bütün bunlar tamamen bir kişinin bekasına yönelik bir senaryo önümüzde görünüyor ki bir baskın seçim görünüyor'
Konuşmasında CHP´yi de bu işin içerisine çekmek istediklerini savunan Mansuroğlu, CHP çatısı altında FETÖ´cü ve darbecilerin bulunmadığını söyledi.
CHP´de Atatürkçü, laik ve yüreği vatan sevgisiyle atan milliyetçilerin olduğunu ifade eden Mansuroğlu, şunları kaydetti: 'Arkadaşlar bütün bunlar gösteriyor ki her zamankinden çok demokrasiye ihtiyacımız var. Bu durumdan ancak birleşerek bütünleşerek bu ülkeyi seven herkesin kucaklaşması yeni bir Kurtuluş destanı yazması lazım şunu unutmayalım ki adalet herkese lazım Adaleti zayıf olan devletin memleketi ayakta tutma şansı yoktur. Biz bu yapılanları asla sineye çekmeyeceğiz. Bundan sonra söylem değil haklı eylemler zamanı sonuç olarak ülkemizdeki tek adam hukukunun son bulmasına özgür bağımsız hukukun üstünlüğünün hakim olduğu bir ülkede yaşamak tek görevi kamu oyunu aydınlatmak olan basın emekçileri özgürlüğüne kavuşuncaya kadar ve bizden tek beklentisi böyle bir ülkede yaşamak olan çocuklarımıza bütün bunları hazırlayıncaya kadar devam edeceğiz. Hukukun kuvvetinin azaldığı yerlerde kuvvetlinin hukuku geçerli olmaya başlar. İyi olmak kolaydır zor olan adil olmaktır.'
Basın açıklamasına katılan partililerse ellerinde ´Adalet´ yazılı dövizleri kaldırarak zaman zaman slogan attı.
Öte yandan Berberoğlu, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, suç tarihinde CHP Genel Başkan Yardımcısı olan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu´nu, durdurulan MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar´a verdiği iddiasıyla ilgili yargılandığı davada, 'devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak' suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, kaçacağı veya saklanacağı hususunu dikkate alarak Berberoğlu´nun tutuklanmasına karar verdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57