Mansuroğlu´yla tek adaylı kongre

İskenderun CHP´nin dün yapılan ilçe kongresinde Yusuf Mansuroğlu başkanlığındaki 13 üyeli yönetim tek listeli seçimle göreve getirildi.

11.12.2017 12:35:56 0
Mansuroğlu´yla tek adaylı kongre

Akın Bodur/İskenderun

13 yedek YK vüyesi ve 96 Hatay İl Delegesinin de belirlendiği 36. olağan genel kurul, İsa Taş Plata´da gerçekleştirildi. 416 degelenin oy hakkının bulunduğu İskenderun CHP´nin genel kurulunda mevcut başkan Yusuf Mansuroğlu tek aday olduğu ilçe yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Nalan Akkülah, Yılmaz Akbay, M. Fatih Bereketoğlu, Fuat Çıkan, Semir Çıtanak, Yusuf Gökay, Haydar İnkaya, Aydın Deniz Karataş, Nermin Kaynar, Nurettin Layık, Veli Polat, Mustafa Saçlı, Selen Saraç, Bülent Şimşek, Şirin Toğargör ve Selva Yangın.
Hatay Milletvekilleri Serkan Topal ve Birol Ertem, CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, AKP İskenderun İlçe Başkanı Ayhan bodur, MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, İyi Parti İskenderun İlçe Başkanı Abdullah Şenöz, eski milletvekilleri Haydar Demirtaş, Nihat Matkap, Abdulaziz Yazar, Fuat Çay ve Refik Eryılmaz, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur HBB çalışanlarının da katıldığı genel kurulda, oylamada 4 kabin ve iki sandık kulllanıldı. CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç´un divan başkanlığını yaptığı genel kurulda, katip üyeliklerine ise İmam Kılıç ve Seren Mansuroğlu tek aday olarak seçildi. Genel kurulda divan başkanlığına verilen önergenin kabul edilmesi üzerine seçimlere blok listeyle gidildi.

Öztunç: CHP´li belediyelere siyasi operasyon yapılıyor
Kongrenin açılışında konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi Öztunç, ülkenin kötü yönetildiğini, ülkenin zor şartlar ve günlerden geçtiğini ifade etti. Öztürk, 'Daha iki gün önce AKP faşizmi bu defa CHP´li belediyelere dadandı. Siyasi bir operasyon, siyasi suikast yapıldı. Ama sizin gücünüz CHP´ye yetmez. Ataşehir Belediye Başkanımız İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alacağınıza, sağınıza, solunuza çevrenize bakın. Ankara, İstanbul, Antakya ve İskenderun´daki belediye başkanlarına bakın. Belediye başkanlarına görevden uzaklaştırma yapılacaksa, önce kendi pisliğinizi temizleyin. CHP´ye yükleniyorlar. Niye? Sarraf Amerika´daki davada konuştu, Kemal Kılıçdaroğlu ´Man Adası´ belgeleri ve malvarlıklarını açıkladı diye. Bir yüzükle siyasete atılanların ogullarının gemicilikleri var, Man Adası üzerinden ticaret yapıyorlar' diye konuştu. AKP yöneticilerini cesaretsizlikle suçlayan ve iktidarı ´Adaletten kaçanların partisi´ olarak niteleyen Öztunç, cesareti olanları CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile televizyon kanalında tartışmaya çağırdı. Öztunç, 'Gidişat gösteriyor ki, erken seçim var. Bu kongre bu seçimin seçim hazırlığı, iktidarın kongresidir. Bu nedenle aranıztaki kırgınlıkları bırakmamız gerekiyor. Kırgınlıkları bırakacağız ve önce gemiyi kurtaracağız' dedi.
CHP Hatay İl başkanı Mehmet Güzelmansur da, iki aydır partisinin kongre sürecinin devam ettiğini ve dün yapılan İskenderun, Payas ve Erzin kongreleriye ilçe kongrelerini ilde tamamladıklarını anlattı. Güzelmansur, 'Son zamanlarda CHP Hatay´da hak ettiği yeri bulamamıştır. Suriye´de yaşanan savaş, ülkede bu kadar sıkıntı varken, Hatay Büyükşehir belediyesi partimizdeyken CHP hak ettiği yerde değilse, bunun nedenini bizde aramalıyız' dedi. Farklı bir partinin yaptırdığı son ankette CHP´nin Hatay´da oyunun yüzde 42´e yükseldiğini ve birinci parti konumuna geldiklerini ifade eden Güzelmansur, bu oyların HBB ile buluşmasıyla oy oranının yüzde 57´ye çıktığını savundu. Güzelmansur, 'İki yıllık dönmimizde kişi üzerinden değil, partinin kurumsal kimliği üzerinden politika uyguladık. 142.110 hanede 500 binin üzerindeki kişinin kapısını çaldık, görüştük ve referandumda ´hayır´ oyu istedik' diye konuştu.

CHP´nin iki yıllık bütçesi 114 bin lira
Faaliyet raporu ve bütçe raporunun Yılmaz Akbay tarafından okunduğu kongrede, gelir ve giderin 114 bin lira olarak eşitlendiği ve seçilecek kadroya borçsuz bir yönetim bırakıldığı belirtildi. Kongrede konuşan delege İhsan Akpınar ise kongrenin tek listeli olmasını, ´demek ki ilçe çalışmış´ ifadesiyle üstü kapalı olarak eleştirdi, belediye başkanları, ilçe ve il yönetimleri ile milletvekillerini daha çok çalışmaya davet etti. Belediye başkanlarının partisine çalışmasını ve parti disiplininin dışına çıkılmamasını isteyen Akpınar, 'Belediye başkanlarının üç yıldır çalıştığını görmedik. İşçileri de partililerden almıyorlar. Ne ekilirse, o biçilir. Hiçbir koltuk kalıcı değildir. Önemli olan o koltuklar gidince de burada oturabilmektir. İl ve ilçe başkanı da, il-ilçe başkanı gibi davransın. CHP birilerinin değil, herkesin partisidir' dedi.
CHP PM Üyesi Öztunç da, eletirilerin kongrelerde yapılmasını ancak bunun dışarıda, kamuoyu önünde dilendirilmemesini istedi.

´Devrimcilik açık ve dürüst olmaylı gerektirir´
Hatay Milletvekili Topal da, partisinde il, ilçe ve belediye başkanları ile milletvekillerinin kimsenin çantacılığını yapmadığını, ancakkader birlikteliği yaptıkları yol arkadaşlarıyla gerekirse öleceklerini belirtti. Sosyal medya ve dışaıda partiyi yıpratacak yaklaşımlardan kaçınılmasını isteyen milletvekili Topal, 'Bir yol ayrımındayız. Önümüzde büyük bir kavşak var. Bu kavşağı cesaretle, birlikte, sevgi ve saygıyla aşacağız. Açık ve şeffaf, samimi ve dürüst olacağız. Çünkü devrimcilik bunu gerektirir' değerlendirmesinde bulundu.

Matkap, ´oyunlar´ üzerine uyardı
Erken seçimin çok yakın olduğunu ve 2018´de olabileceğini ifade eden Hatay eski Milletvekili Nihat Matkap da, ilk seçimde partisi CHP´nin bayrağının İskenderun belediyesine dikaceklerini belirtti ve 'Siz, muhakkak iktidarda olmak durumundasınız' dedi. CHP´ye yönelik çok yoğun ve topyekün bir saldırının bulunduğu dönemden geçildiğini ifade eden Matkap, Hatay üzerinde de oyunların oynanmaya devam ettiğini söyledi. Nihat Matkap, 'Hatay üzerinde oynanan oyunlar devam ediyor. 2013´te Reyhanlı saldırısıyla alevi-sünni çatışması çıkarılmak istendi, ama başaramadılar. Niye oyun oynanıyor? BOP kapsamında Suriye´nin üç ayrı devlete bölenmesini istiyorlar. Suriye´nin üç ayrı devlete bölünmesi için sınırları yetmiyor. Hatay sınırlarını da oraya katmak istiyorlar. Hatay´ın EXPO 21´i alması UNESCO taraıdan Gastronomi kenti ilan edilmesi önemli ama Hatay´ın huzuru, iç barışı EXPO´dan, gastronami kentinden daha önemli. Bugün Hatay Büyükşehir Belediyesinin CHP tarafından yönetiliyor olması, iç huzura katkı sundu' diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Mansuroğlu adaylı kongre

TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00