Mardinli: Etkin ve şeffaf hizmet bir zorunluluk

İskenderun toplantısında kurum yetkililerine sorunları hızlı çözün talimatı veren Vali Vekili Mardinli, enerjide ´yerli ve milli´ olmak gerektiğini söyledi.

HATAY 20.08.2018 11:58:50 0
Mardinli: Etkin ve şeffaf hizmet bir zorunluluk

Sadet Berkyürek/İskenderun
Payas, Reyhanlı ve Altınözü´nün ardından dördüncüsü İskenderun´da düzenlenen toplantıda konuşan Vali vekili Orhan Mardinli, ilçelerdeki ve özellikle kırsal kesimde problemlerin başında modern hayatın gerektirdiği su, kanalizasyon ve haberleşmenin geldiğini söyledi. İlgili bölge müdürleri ve daire müdürlerinden talepler ve sorunların giderilmeyi yönünde talimat da veren Mardinli, hizmetlerin en hızlı, etkin ve şeffaf bir şekilde yürütülmesinin bir zorunluluk olarak gösterdi.
Hatay Vali Vekili Orhan Mardinli, muhtarlar, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluştu. İl Jandarma Komutanı J.  Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdür Vekili Sait Doğruer, İskenderun Kaymakamlığına vekalet eden Payas  Kaymakamı Dr. Polat Kara, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Halim Öztaş, kamu kurum yöneticilerinin de katıldığı Muhtarlar ve Halka Buluşma toplantısında, “İlgili arkadaşımız geldiği zaman onlardan puan alıcı tavır ve davranışlar içerisinde bulunarak hizmetleri en hızlı, etkin ve şeffaf şekilde sunulmasını bir zorunluluk olduğunun bilinmesini özellikle hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

Kurum yetkililerine ‘sorunları çözün´ talimatı
Muhtarlar ve dernek yöneticilerinin ilettiği sıkıntı, ihtiyaç ve talepleri dinleyen Vali vekili Orhan Mardinli, sorunların çözümüne ilişkin ilgili kurum müdürlerine talimat verdi. Hatay´ı bir bütün olarak değerlendirdiklerini belirten Mardinli, hiçbir ayrım yapmadan kamunun imkânlarını eşit olarak dağıtıp sorunları çözmek için çalıştıkların ifade etti.

Greenpeac´i neden sevmiyor?
İlçe Sağlık Müdürü Volkan Yeter´in İÇKD Başkanı Nermin Yıldırım Kara´nın sorusu üzerine Ziraat Bahçesi alanında devlet hastanesi planlamasının başka bir alana kaydırıldığının kesinleştiğini, canlı hayvan ithalatında halk sağlığı yönüyle bulaşıcı bir hastalık tespitinin sözkonusu olmadığını ifade ettiği toplantıda çevreci olduğunu söyleyen Vali vekili Mardinli, nükleer enerjiye karşı çıkanları ise ‘vatan haini´ olarak tanımladı. “Greenpeac´çileri sevmiyorum” diyen Mardinli, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye´nin enerjide dışa bağımlı olmaması lazım. Şu anda enerjide yüzde 60-70 oranında dışa bağımlıyız. Doğalgaz çevrim santrallarıyla da enerji sağlanıyor. Bizim mümkün olan en kısa sürede nükleer enerji dahil her türlü enerji kaynaklarından yararlanarak yerli ve milli olmamız lazım. İşte Amerika ile ilişkilerimiz kötüleştiği zaman vatanımızı bölmek, parçalamak isteyen hainlerle işbirliği yapan bir papazdan dolayı ülkemizin içine geldiği durumu biliyorsunuz. Yarın İran ya da diğer ülkelerle ilişkilerimiz bozulduğu zaman enerjide karşılaşacağımız darboğazı bir görün. Onun için nükleer santral dahil olmak üzere her türlü enerji kaynaklarımızı yapmak zorundayız. Greenpeac´çiler neden buna karşı çıkıyor? Bunlar birilerinden yemleniyorlar, bunlar vatan haini. Neden vatan haini? Ben çok iyi bir çevreciyim. Burnumuzun dibinde, Erivan´da Çernobil´den daha ilkel teknolojiye sahip bir nükleer santral var. Bulgaristan´da da var. Hep beraber gidelim orada gösteri yapalım dense yapmazlar. Oradan yemlenmiyorlar. Türkiye´nin gelişmesini istemeyen güçlerin yerli işbirlikçileri onlar. Tabiki çevreci olacağız, çocuklarımıza bırakacağımız en iyi miras temiz bir çevredir.”

Gezgin´den ‘kentsel dönüşüm´ şikayeti
Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Fuat Gezgin, kentsel dönüşüm ve imar barışı konusunda yaşanan sıkıntıyı dile getirdi. Konuyu ‘barınma sorunu´ olarak özetleyen Gezgin, 5 mahallede kentsel dönüşüm kapsamındaki alanları hatırlatan Gezgin, konunun ‘yılan hikayesine döndüğünü savundu. Gecekondu bölgesinde mahalle sakinlerinin yüksek ecrimisil uygulamasından da şikayetçi olduklarını sözlerine ekleyen Gezgin, imar barışı kapsamında başvuru yapılmasının istendiğine dikkat çekti. Gezgin, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü´nden net bir cevap bekliyoruz. Bize gönderdikleri yazıda da özel şahıslara ait alanda yapılan yapılar ile kentsel dönüşüm kapsamına alınan yerlerde imar barışına başvurulamayacağını bildirildi. Ancak İskenderun Belediyesi´nden yapı kayıt belgesi adı altında para talep ediliyor. Biz hakkikaten tabu alabileceksek mahallemizdeki 126 gecekondu sakini olarak bu parayı ödemeye hazırız. Kendi tapulu alanındaki gecekondular için bütün siyasi parti grupları meclisten ortak karar çıkarttılar, tapu verilecekti. Yapılmadı, bizi aldattılar” dedi.

Esentepe´deki SİT alanında kazı yapılacak mı?
Esentepe Mahallesi Muhtarı Doğan Keleş, önceki toplantılarda da 3. derece SİT alanı ilan edilen alanla ilgili beklenti taşıdıklarını söyledi. Alanın takas ya da kamulaştırılma ile mülk sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesini beklediklerini kaydeden Keleş, SİT alanında kalan inşaatların ruhsatlı olduğunu hatırlattı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04