Marina projesi ilgi odağında

Hatay´ın öne çıkan İskenderun Marina, Dörtyol Yaşam Merkezi, Haraparası, Hassa Organize Sanayi ve Lojistik Bölgesi ve Tüneli Tanıtımı Projesi, Antakya Kent Merkezi Projesi, Arsuz Kıyı Projesi ile Hatay Deniz Otobüsü (HADO) projeleri,dün

HATAY 16.03.2018 10:02:06 0
Marina projesi ilgi odağında

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB Fransa´nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük emlak, gayrimenkul ve yatırım fuarı olan MIPIM´e Hatay´ın kent kimliğinin ve kentin gelişmesi için hazırlanan projelerin tanıtımını yapmak üzere katıldı. HBB Başkanı Lütfü Savaş´ın da katıldığı fuarda İskenderun Marina Projesi´nin ilgi ile karşılandığı belirtildi.

İlgi odağı projeler
Fuarda gerçekleştirilen tanıtım çalışmalarıyla ilgili HBB´den yapılan yazılı açıklamada, öne çıkan projelerin ilgi odağı olduğu ifade edildi. Açıklamada, “120 bin metrekare dolgu alan üzerine 250 yat kapasiteli 7 adet yüzer iskele, alışveriş mağazaları ve kafelerin olduğu alanda yapılacak olan İskenderun Marina Projesi; 70 bin metrekare alan üzerinde, çarşı konseptinde alışveriş merkezi, kültür merkezi, cami, otel ve 11 bin metrekare rekreasyon alanı ile Dörtyol Yaşam Merkezi Projesi ve 100 bin metrekare alan üzerinde, içinde sanat galerileri, kültür merkezi, üç semavi dinin kesişiminim olduğu alanlar ile ticaret alanlarının bulunduğu Haraparası Yaşam Merkezi Projesi özellikle yabancı turistlerin ilgi odağı oldu” denildi.

Savaş projeleri ve kenti anlattı
Fuara katılımla kentin ve projelerinin tanımının hedeflendiği de belirtilirken, Başkan Savaş´ın fuarda katılımcılara ve basın mensuplarına Hatay´ın tarihi, kültürel, ekonomik, sosyolojik özelliklerini tanıtarak kentin jeopolitik konumunun önemiyle ilgili de bilgi paylaştığı ifade edildi. Başkan Savaş´a, eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık, proje sorumluları İhsan Çakar ve Musa Eskiocak eşlik etti.

Başkanlar bakanla görüştü
Türkiye´den 250 şirket ve 700 ziyaretçinin katıldığı fuarda Hatay standına ilgiyi Medeniyetler Bahçesi temasıyla gerçekleşecek EXPO 2021 ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi şehri unvanının ilgiyi arttığı ifade edilirken, Başkan Lütfü Savaş, MIPIM´de yer alan HBB standında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ve Türk yetkililerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduğu kaydedildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00