“Maske, mesafe ve hijyen aşı kadar değerli”

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, tüm hastanelerde tüm poliklinik hizmetlerinin sürdürüldüğünü, maske, mesafe ve hijyenin aşı kada değerli olduğunu belirtti.

SAĞLIK 19.09.2020 11:40:37 0
“Maske, mesafe ve hijyen aşı kadar değerli”

Hatay Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi´ne gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin yapılan yazılı bilgilendirmede tüm yapılan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu´nun talimat ve önerilerini uyguladıklarını ifade eden Dr. Hambolat, Hatay Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Ercüment Ükümen´in sunumunun ardından birimleri ziyaret etti, merkezde karşılaştığı hastalara ve hasta yakınlarına da Koronavirüs (Covid-19) hastalığı hakkında bilgi verdi, uyarılarda bulundu.

Sağlık çalışanlarına herhangi bir malzeme ve koruyucu ekipman eksikliklerinin olup olmadığını da soran İl Sağlık Müdürü Hambolat, gelen bir soru üzerine tıbbi ekipman ve koruyucu malzeme eksikliklerinin İl Müdürlüğü olarak olmadığını, tüm çalışmalarda Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu´nun talimat ve önerilerini uyguladıklarını belirtti.

Kişisel hijyen ve sosyal mesafe kurallarının uygulanması gerektiğini vurgulayan Dr. Hambolat, hastaların riski önlemek amacıyla hastanelerin yönlendirmelerine ve sağlık çalışanlarının uyarılarına dikkat etmelerini istedi. Tüm hastanelerde tüm bütün poliklinik hizmetlerinin de devam ettiğini kaydeden Hambolat, maske kullanımı, fiziksel mesafe ve hijyen kurallarına taviz verilmeden uyulmasının bu yaşadığımız süreçte belki de aşıdan daha değerli olduğunu söyledi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04