‘Masum´ virüs!

Her şeyin başı el temizliği

GÜNCEL 12.03.2020 11:02:35 0
‘Masum´ virüs!


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´nın önceki gece bir kişide koronavirüs tespit edildiğini ve karantinaya alındığını açıklamasının ardından Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Milli Eğitim Bakanı Selçuk´un katılımıyla toplandı. Koca ayrıca şu ana dek virüs şüphesiyle test yapılan ve sonucu negatif çıkan kişi sayısının 2 binin üzerinde olduğunu belirtmişti.

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası ortak bir basın açıklamasında Bakan Koca, “Bizim doğru bilgiyi verme sorumluluğumuz gibi sizin de doğru bilgiye yaygınlık kazandırmak sorumluluğunuz olduğuna inanıyorum. Bir veya birkaç vaka salgın değildir. Virüsün ülkemiz sınırlarına girdiği anlamına geliyor. Yapmamız gereken hayatımızı tedbirler doğrultusunda yeni bir düzene sokmaktır. Corona virüs tedbirlerimizden daha güçlü değildir´´ dedi.

İlk vakanın tespitinden sonra hangi adımların atılacağına dair merak edilen sorulara İskenderun´da da düzenlenen bir sohbet toplantısında da yanıt arandı. Ayna İskenderun Kültür Sanat ile Evimiz İskenderun Süpürge derneklerinin geleneksel Çarşamba Sohbetleri etkinliğinin konuşmacı konuğu Aile Hekimi Dr. Serdal Kanuncu, koronavirüsün ne olduğu, belirtileri, bulaşma ve korunma yollarını anlattı. Korona virüsünün tanı testi covid-19 kiti ile daha kısa sürede tespit edileceğini söyleyen Dr. Kanuncu, Henüz Türkiye´de tanı koyma kitinin belli merkezlerin dışına henüz dağıtılmadığına dikkat çekti, el yıkamanın önemini vurguladı. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, güneş ışığı, B12 vitaminin önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Dr. Kanuncu, “Elimizi yıkamak en önemli tedbirlerden bir tanesi. Hayatımızı korku ve paniğin yönetmesine izin vermeyeceğiz” dedi.


Bakan adına sahte paylaşım
Öte candan korona virüsü salgınıyla ilgili Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca adıyla yapılan sahte bir paylaşım Hatay´da endişe yarattı. Gün içinde aralarında CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur tarafından da yapılan bilgilendirmelerde Bakan Koca´nın adı verilerek Hatay´la ilgili yapılan paylaşıma itibar edilmemesi istendi.

Öte yandan Sağlık Bakanı Fehmi Koca, resmi hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda her önemli olayı titizlikle bildireceklerini kaydetti. Koca, “Ülkemiz, olası vaka için tedbirlerini önceden almıştı. Hastalığın herhangi bir yerde görülmesi durumuna karşı sağlık personeli eğitilmiştir. Hastane, karantina hazırlıkları tamamlanmıştır. Bir veya birkaç vaka, salgın değildir. Durum sadece virüsün ülkemiz sınırlarına girdiği anlamına gelir. İzole edilmiş vakada tek anlam budur. Yapmamız gereken, hayatımızı tedbirler doğrultusunda düzene sokmaktır…. Hızlı yayılan bulaşıcı hastalıklara karşı başarıyı 4 şey tesis eder. Güçlü tedbir, süratli müdahale, yaygın sağlık altyapısı, güven verici bilgilendirme. Bu 4´üne de sahibiz. Tedbirde birlikteyiz. Mücadeleyi birlikte vereceğiz” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57