Mavi Marmara saldırısında ölenler anıldı

Gazze´ye yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda yaşamını yitiren 10 kişi, olayın 7. yılında anıldı.

1.06.2017 10:41:37 0
Mavi Marmara saldırısında ölenler anıldı

Burak Milli/İskenderun

 Mavi Marmara saldırısında gemide bulunan İskenderun´da yaşayan esnaf Cengiz Akyüz de bulunuyordu. Akyüz, o saldırıda yaşamını yitiren 10 kişi arasında yer aldı.

'Gazze´ye abluka sürüyor'
İsrail askerinin Mavi Marmara gemisine yönelik yaptığı saldırıyı kınayan Hatay İHH Gönüllüleri, dün yaptığı basın açıklamasında, İsrail´in Gazze´yi abluka altına almayı sürdürdüğünü belirtti.
Hatay İnsani Yardım Derneği önünde yapılan basın açıklamasını Hatay İHH Gönüllüleri adına basın okuyan Hikmet Altunsöz, Mavi Marmara´ya yapılan saldırının 7. yılının dolduğunu anımsattı.

'Mavi Marmara´nın elde ettiği kazanımlar unutturulmaya çalışılıyor'
İsrail´in Gazze´yi abluka altında tutmaya, Filistinli gençleri öldürmeye ve Mescid-i Aksa´yı taciz etmeye devam ettiğini belirten Altunsöz, 'Yedi yıl önce bugün 700´e yakın insan gemilere binip Gazze´ye gitmeyi hedeflemiştir. İsrail´in saldırısı sonucunda 10 kardeşimiz şehit olmuştu ve bizler uluslararası sularda kaçırılıp hapsedilmiştik. Saldırı sonrası gelen tepkiler sonunda Gazze iki yıl boyunca nefes alabilmişti. Mavi Marmara saldırısı sonrasında İsrail, Gazze´ye giren yardım kalemlerini arttırmak zorunda kalmıştı. Bugün ise ne yazık ki, Mavi Marmara´nın Gazze adına elde ettiği kazanımlar unutturulmaya çalışılıyor. Halbuki Mavi Marmara Kudüs-Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Amacı ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumuz devam etmektedir' dedi.
İsrail´in amacına uygun tek çözümün Mavi Marmara´yı tarihten silmek ve üzerini örtmek olduğunu savunan Altunsöz, Kudüs´ün özgürlüğü için mücadele eden müslümanların dünya müslümanlarını temsil ederek orada savaştığını söyledi.

Altunsöz: Destek olmak her müslümanın görevi
Kudüs´ü işgalden, Gazze´yi de ablukadan kurtarmak için çaba göstermenin her insanın insani ve her Müslümanın da İslami sorumluğu olduğunu belirten Altunsöz, Hatay İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Yetim´in de katıldı açıklamada, müslümanlara maddi ve manevi destek olmanın da her müslümanın görevi olduğunu kaydetti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22