MEB’den deprem bölgesine 30 kişilik koordinasyon ekibi

Hatay'da AFAD Koordinasyon Toplantısı'na katılan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tekin: Bakanlıkta sırf bu bölge ile ilgilenmek üzere otuz kişilik bir koordinasyon ekibi oluşturduk

EĞITIM 23.06.2023 19:49:00 0
MEB’den deprem bölgesine 30 kişilik koordinasyon ekibi

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Hatay’da incelemelerde bulundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile birlikte AFAD Koordinasyon Toplantısı'na katılan Bakan Tekin, toplantının ardından  bölgede yapılması gerekenlerin hızla tamamlanması için gayret edildiğini vurguladı.

Millî Eğitim Bakanlığınca Hatay'da da il, ilçe ve okul bazlı gelinen noktanın analiz edildiğini belirten Bakan Tekin, "Ortaya çıkan eksikleri gidermek için neler yapabileceğimizi göreceğiz. Bakanlıkta sırf bu bölge ile ilgilenmek üzere otuz kişilik bir koordinasyon ekibi oluşturduk. İnşaat Emlak Genel Müdürlüğümüz başta olmak üzere burada her ilde görevlendirdiğimiz bir arkadaşımızla Bakanlıkla işlerin hızlı yürümesi açısından, bürokrasiye takılmaması açısından tedbirler alıyoruz" açıklamasını yaptı.

Bakan Tekin’den Hatay’a taahhüt

Bakan Yusuf Tekin, sözlerine şöyle devam etti: “Hatay halkına şunu taahhüt etmek istiyorum: Hiç kimsenin tereddüdü olmasın, eylül ayı başladığında burada eğitim öğretim sürecini sağlıklı bir şekilde başlatmış olacağız. Hem ilimizde çalışan öğretmen arkadaşlarımız açısından hem de yeni tayin olarak ilimize gelecek öğretmen arkadaşlar açısından başta barınma olmak üzere bütün ihtiyaçlarını giderebileceğimiz tedbirleri yine eylül ayına kadar almış olacağız. Bu süreç içinde öğretmen arkadaşlarımızın psikolojik desteğe ihtiyacı oldu. Öğrenci arkadaşlarımızın da hem psikolojik hem de akademik eksiklikleri ortaya çıktı.”

Yaz döneminde yaz kursları, destek kursları, takviye kursları açarak eksiklikleri gidermeye çaba sarf edeceklerini ifade eden Bakan Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Millî Eğitim Bakanlığı olarak Bakanlıkta görevli bütün birim amirlerimizle bu seferberliğin bir parçası olacağız.”

Afet Bölgesi Eğitim Öğretim Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısı'na da katılan Bakan Tekin, çalışmaları yerinde takip ettiklerini, eksikliklere yerinde müdahale ettiklerini aktardı.

14 bin derslikten 8 bininde eğitim yapılabildi

“Gerekli tedbirleri alıyoruz" diyen Bakan Tekin, Hatay'daki güncel tabloya ilişkin şu bilgileri paylaştı:” Elimizdeki verilere göre şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: “Deprem öncesinde ilimizde 14 bin 724 derslikte eğitim öğretim faaliyetleri devam etmekteydi. Bu dersliklerimizden depremden sonra sadece 8 bin 45'inde eğitim öğretimi yapılabildi. Biz eylül ayı başladığında yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte buradaki derslik açığını en azından geçici olarak çözebilecek bütün tedbirleri almış durumdayız. Kalıcı çözümler için de yatırım programına konulan dersliklerle, derslik başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla 6 Şubat'tan önceki rakamların bile altına düşeceğiz.”

Eğitim 25 bin öğretmenle başlatılacak

Bir diğer konunun bölgedeki öğretmenlerle ilgili olduğunu anlatan Bakan Tekin, "Deprem öncesinde ilimizde 23 bin 535 öğretmen arkadaşımız hizmet vermekteydi. Yeni atanan 4 bin 525 beş öğretmenle birlikte ayrılanları da düştüğümüz zaman, ilimizde 25 bin 90 öğretmenin eylül ayında eğitim öğretim süreci başlamış olacak. Bu da şu anlama geliyor: Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla da deprem öncesi koşulların daha ilerisinde bir noktaya kavuşmuş olacağız" diye konuştu.

Konaklama önlemleri için çalışmalara başlandı

Hatay'da görev yapan öğretmenlerin tamamıyla il müdürlüğü tarafından görüşmelerin yapıldığını aktaran Bakan Tekin, şunları söyledi: “Öğretmenlerimizin konaklama ihtiyacı bizim açımızdan kritikti. Öğretmen arkadaşlarımızın konaklamayla ilgili tercih bilgileri alınarak, valilikle koordineli bir biçimde, konaklamalarıyla ilgili gerekli tedbirlerin alınması için çalışmalar başlatılmış durumda. Bu açıdan da eylül ayı itibarıyla öğretmen arkadaşlarımızın konaklama ihtiyaçlarını da gidermiş olacağız.”

İskenderun’da Üsküdar Anaokulunun açılışını yaptı

Bakan Tekin, Antakya'daki programlarının ardından İskenderun'daki konteyner kent içindeki Üsküdar Belediyesi tarafından yapılan anaokulunun açılışını gerçekleştirdi. Burada konuşan Tekin, depremin ardından yaşanan süreçte devletin bütün kurumlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vererek yaraları sarmak için büyük bir fedakârlık gösterdiğini vurguladı.

İskenderun Limanı'nda 10 Nisan'dan bu yana demirli, afetzede öğrencilerin eğitim aldığı Rauf Bey Yaşam Gemisi Eğitim Kampüsünü ziyaret eden Tekin,  buradaki öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi, sohbet etti. 

Gemi hakkında bilgi alan Tekin, daha sonra öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

"Gemide yaklaşık 920 öğrenciye eğitim ve öğretim hizmeti sunduk"

Milli Eğitim Bakanı Tekin, gemi sayesinde öğrencilere eğitim hizmeti sunulduğunu vurguladı. Tekin, "Bence bu aslında bir fikri mülkiyet projesi. Patentinin alınması lazım. Karadeniz Holding sadece bir konaklama ve eğitim merkezi üretmemiş, aynı zamanda bir patent üretmiş. Burada yaklaşık 920 öğrenciye eğitim ve öğretim hizmeti sunduk" değerlendirmesinde bulundu.

Foto: meb.gov.tr


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19