Meclis binası hizmete girdi

Meclis Binası ve konak hizmete açıldıkamulaştırılarak aslına uygun olarak restore edilen, Hatay Valiliği Meclis Kültür ve Sanat Merkezi ile Antakya Konağı, ilk etkinlik programıyla açıldı.

GÜNCEL 24.07.2021 11:35:41 0
Meclis binası hizmete girdi

Hatay Valiliği Meclis Kültür ve Sanat Merkezi ile Antakya Konağının açılışı, Kırk Asırlık Türk Yurdu programı ile gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Hatay Valisi Rahmi Doğan´ın konuşmasıyla sürdü.

Vali Doğan, Hatay Devleti döneminde meclis binası olarak kullanılan binanın, Türkiye´ye katılma kararını alındıktan sonra farklı amaçlar için kullanıldığını hatırlatarak, “Göreve başladığım ilk aylarda sayın milletvekillerimizle oturduk istişare ettik, birlikte bir karar aldık, artık bu binanın bu halinin Hatay´a yakışmadığını ve bunun bu halinden kurtulması gerektiğini ifade ederek bir adım attık. İlk önce kamulaştırmayla başladık sonra restorasyonla devam ettik. Şu an içerisinde bulunduğumuz bu salon 450 kişilik bir salon ve özgün halinde restore edildi, üst katta yine çocuklarımızın, evlatlarımızın kullanabileceği 3 bin kitap barındıran bir kütüphane yapıldı. Yapılan restorasyonla tarihi meclis binası artık kültür ve sanat merkezi olarak halka hizmet verecek. Yine yan taraftaki müştemilatlarla birlikte burada hayat alanı oluşturmaya çalıştık. Sayın Cumhurbaşkanımız Hatay´a teşrif ettiğinde bu binaların açılışını da yapmıştı biz bugün burada ilk faaliyeti icra ederek bu binaların kullanımını halka açmış oluyoruz” dedi.

Program, konuşmanın ardından halk oyunları ve tiyatro gösterisiyle devam etti. Akabinde Vali Doğan, eşi Gülden Gülizar Doğan, protokol üyeleri ve davetlilerin katılımıyla Antakya Konağı ile bünyesinde hizmet verecek olan Petek´in açılışı gerçekleştirildi.

Hatay Valiliği Meclis Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde düzenlenen ve Vali Rahmi Doğan´ın adını taşıyan Kütüphane tarihi dokusuyla hizmet verecek.

Programa, Hatay Valisi Rahmi Doğan´ın yanı sıra, eşi Gülden Gülüzar Doğan, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Sabahat Özgürsoy Çelik, İsmet Tokdemir, Serkan Topal, Lütfi Kaşıkçı, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğg. Alpaslan Kılınç, Garnizon Komutan Vekili P. Alb. Tayfun Çağan, Hatay Büyükşehir Başkan Vekili Adnan Özkaya, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Önlen de katıldı.


Anahtar Kelimeler: Meclis binası hizmete girdi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00