Meclis, ilk toplantısını yaptı

31 Mart yerel seçimleriyle belirlenen İskenderun Belediye Meclisi´nin yeni üyeleri, dün ilk toplantısını yaptı.

GÜNCEL 11.04.2019 10:12:22 0
Meclis, ilk toplantısını yaptı

Nesrin Geyik/İskenderun

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı´nın başkanlığında toplanan meclis, Atatürk Anıtı ile şehitliğe çelenk sunup, sayfısını ifade etti.
Meclisin ilk toplantısında konuşan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 'İskenderun için hizmet edecek yeni bir meclis oluştu. Oluşan bu meclisle birlikte şehre yakışır hizmetleri ortak karar alarak buradan çıkmasını ve bundan sonrasında uyumlu ve başarılı bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. İskenderun´u daha güzel bir şehre dönüştürmek için her mahalleye eşit hizmet götüreceğiz. Şeffaflık ve sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hareket edeceğiz' dedi.

Meclis, organlarını seçti
Meclis, divan katipliğine Gül Nalcı ve Mikail Yıldırım´ı seçerken, meclis başkanvekilliğine de Beyazıt Bestami Bilgili ve İbrahim Yavuz´u getirdi. İskenderun Belediye Encümeni üyeliklerine Mehmet Ali Dokuzoğlu,E mir Selim Yazar ve Tayfun Boda´yı getiren ve tatil dönemini haziran ayı olarak belirleyen meclis, tüm organlarda oy çokluğu ile oluşturduğu komisyon üyeliklerini de şöyle belirledi:
Plan ve Bütçe Komisyonu: Muharrem Dingil, Seçkin Yıldırım Öz ve Murat Kayış. İmar Komisyonu: Erdem Ünlü Çetinkaya, Mehmet Ünivar ve İlhan Cengiz Gürpınar. İskenderun Körfez Katı Birliği: Adnan Mursaloğlu. Gayrimenkul Satış Komisyonu: Osman Günay. Meclis, belediyede çalışan kamu personeline Sosyal Denge Tazminatı ödenmesi, ödenecek tutarla ilgili sözleşme içeriğinin belirlenmesi ve yetkili sendika ile sözleşmesi imzalanması için belediye başkanı Tosyalı´ya yetki verilmesini de oy birliğiyle kabul etti. 05.12.2014 tarih ve 157 sayılı meclis kararı ile yürürlüğe giren İskenderun Belediyesi Sosyal Yardım Yönetmeliğinin 10. maddesince Değerlendirme Kurulunun oluşumu için her siyasi partiden birer üye de seçildi ve bunlar Erdal Keleş, Abidin Güney ve Sedat Bakır olarak belirlendi.

Belediyenin borç miktarı 230 milyon lira
İskenderun Belediyesinin 2018 faaliyet raporunu görüşen ve oy çokluğuyla kabul eden meclis üyelerine, denetim komisyonu raporu hakkında da bilgi verildi. Bu bilgi sonrası baz meclis üyeleri rakamları sosyal medyada da açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, İskenderun Belediyesinin kısa vadeli borç miktarı 94.233,148 lira, uzun vadeli olarak da 135.980,525 lira borcu var. İskenderun Belediyesinin toplam 230.213.674,30 lira borcu bulunuyor.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57