Meclis kadro, Ziraat Bahçesi ve kentsel dönüşüme odaklandı

İskenderun Belediye Meclisi, dün yapılan 2018 yılının ilk oturumunda 508 taşeron işçinin belediye şirketi kadrosuna alınması, kentsel dönüşüm projesi, Ziraat Bahçesi´ne hastane projesi ve Bilim Merkezine ilişkin gündem dışı konuşma

İSKENDERUN 4.01.2018 10:34:11 0
Meclis kadro, Ziraat Bahçesi  ve kentsel dönüşüme odaklandı

 

Sadet Berkyürek/İskenderun
 Belediye Başkanı Seyfi Dingil Başkanlığında saat 14.00´da başlayan oturumunda Meclis, gündem maddelerinin görüşülmesine ise saat 15.11´de geçebildi.
Başkan Dingil´in ‘Savaşsız ve barış içinde bir yıl´ dileğiyle açtığı 2018´in ilk oturumunda taşeron işçilik ve İskenderun Belediyesi´nin hazırlıkları konusu, AKP Grup Başkanvekili Abit Erol´un bilgi talebi üzerine açıldı. Yürütülen hazırlık çalışmaları ile ilgili Yazı İşlerinden Civan Sert bilgi verirken, belgeler arasında akıl sağlığı yerinde raporunun da istendiğini hatırlattı. Başkan Dingil de, taşeron işçileriyle ilgili çalışmanın yönerge doğrultusunda sürdürüldüğünü kaydederek, 508 çalışanı kollayacaklarını söyledi.

Ziraat Bahçesi söylenti mi?
Gündem dışı konuşmalar CHP Grup Başkanvekili Gazanfer Dik´in Ziraat Bahçesi alanı üzerinde şehir hastanesi niyetine dikkat çekti, buna ilişkin ‘dedikoduları´ hatırlattı, alanın İskenderun´un tek yeşil alan göründüğüne işaret etti. Dik, yeşil alan bütünlüğünün bozulmasına karşı Dingil´den engel olmasını beklediklerini, bu yönde bir tahsisin kente karşı yapılacak en büyük kötülüklerden birini oluşturacağını ifade etti. Dik, İskenderun Belediyesi´nin 2017 yılında ‘değer yaratmadığı´ eleştirisinde de bulundu.

Dingil: Dedikodunun patentini alacağız
Kent içinde kalan Karayolları alanındaki projenin bir ay içinde ihaleye çıkacağını ifade eden Dingil, Ziraat bahçesi ile ilgili ‘söylentiler´ için ise, “Dedikoduya patent alacağım. Ziraat Bahçesi için dedikodu aldı başını gidiyor”; 2017 eleştirisine ise “Bu sizin görüşünüz, yapılanlardan memnunuz” yanıtını verdi.

MHP´li Yazar´dan Ziraat Bahçesi´ne destek
Devlet hastanesi yatırımının, eski SSK hastanesi alanının çevresindeki kamuya ait alan ve yeni kamulaştırmalarla ‘hastane kendi yerinde yapılsın´ diyen MHP Grup Başkanvekili Emir Selim Yazar da Ziraat Bahçesi´nin bütünlüğünün korunmayı yönünde görüş bildirdi.

Kentsel dönüşüm yetkisi partide mi, belediyede mi?
CHP´li Hüseyin Tintaş´ın tartışmaya açtığı, MHP´li İbrahim Yavuz´un sorularıyla devam eden kentsel dönüşümle ilgili görüşmede Yavuz, belediye yönetiminden basına doğru ve ilk elden bilgi verilmesini istedi. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetinkaya´nın Meclis´i bilgilendirdiği kentsel dönüşüme ilişkin oturumda, Dingil de Yavuz´un istediği açıklamanın parti tarafından yapıldığını söyledi.

Taziye evi için Direyfioğlu mu bekleniyor?
MHP´li İbrahim Yavuz´un taziye evlerinin yeni proje olup olmadığına ilişkin sorusunu yanıtlayan Dingil, Pirireis´e de bir taziye evi planlandığını, bulunan alana yapılacak inşaat için ise mahalle muhtarı Sabit Dreyfioğlu´nun ‘bir işadamı bulamadı´ eleştirisinde bulundu.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00