Meclis kararları oybirliğiyle

Cezaevi sosyal tesis işletip, parke atölyesi kuracak

GÜNCEL 4.11.2019 11:00:50 0
Meclis kararları oybirliğiyle

Nesrin Geyik/İskenderun

İskenderun Belediye Meclisi, kasım ayı toplantısında gündemindeki maddeleri görüşerek, karara bağladı. Belediye başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında toplanan meclis, İskenderun Belediyesi 1 Nolu Sosyal Tesisin (Doğan Gazinosu), İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğüne üç yıllığına kardan yüzde 50 vermek koşuluyla tahsis edilmesini ve bu konuda protokol yapılması için belediye başkanı Tosyalı´ya yetki verilmesini oy birliği ile kabul etti.

Tosyalı: Her adımı meclis üyeleri, siyasi partilerle görüşerek alıyoruz
Mecliste konuşan İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı, 'Belediye olarak açık, şeffaf ve katılımcı bir anlayış ile hareket ediyoruz. Her adımımızı meclis üyelerimiz siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşları ve ilgili mercilerle görüşerek alıyoruz. Kentin ve halkın menfaatine yönelik en doğru kararları almak için gayret gösteriyoruz. Tek amacımız bu güzel İskenderun´a en iyi hizmeti vermek' değerlendirmesini yaptı.
İskenderun Belediye Meclisi ise yaptığı toplantıda, 1 nolu sosyal tesisin İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğüne üç yıllığına verilmesinin yanı sıra, tatil günlerinde çalışma ruhsat harcı yer almamış olup, bu nedenle her tür işyeri için ulusal bayramlar ve hafta tatillerinde çalışma ruhsat harcı olarak 25 metrekareye kadar olan işyerleri için 100 TL, 26 metrekareden 100 metrekareye kadar olan işyerleri için 200 TL, 101 metrekareden 250 metrekareye kadar olan işyerleri için 300 TL, 251 metrekareden 500 metrekareye kadar olan işyerleri için 400 TL, 500 metrekareden yukarı alana sahip işyerleri için 480 TL olarak Tatil Günleri Çalışma Ruhsat Harçlarının tespit edilmesi ve harç tahsilat ayının Ocak ayı olarak belirlenmesini oy birliği kabul edildi.
Meclis ayrıca, iptal edilen İskenderun Kent Merkezi ve yakın çevresi İmar Planının Nazım İmar planı doğrultusunda yeniden düzenlenerek yaklaşık 3.250 hektar alanda, 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifini de geri çekti. Meclis, toplantı başında gündeme alınan İskenderun´un Sarıseki mahallesi mıntıkası 2343 ada 2 parselin 912 metrekaresi ile belediyenin hüküm ve tasarrufu altında bulunan 1963 metre kare (Eski Sarıseki Belediye Garajı) olmak üzere toplam 2875 metre kare alanda M Tipi kapalı ve açık ceza infaz kurumu iş yurdu müdürlüğüne parke taşı atölyesi kurulması için 1 yıllığına ücretsiz tahsis edilmesini de oy birliği ile kabul etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00