Meclis komisyonları belirledi

İskenderun Belediye Meclisi, normalleşme süreci ile birlikte ilk kez toplandı. 32 maddenin görüşüldüğü oturumda, encümen ve komisyon seçimleri de yapıldı.

İSKENDERUN 9.06.2020 19:12:27 0
Meclis komisyonları belirledi

İskenderun belediye Meclisi, koronavirüs salgınının ardından normalleşme süreciyle birlikte Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında toplandı. Maskeli ve fiziki mesafe düzenine ve kurallara uygun olarak gerçekleştirilen oturumda açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, meclis üyeleri ile yeniden yüz yüze görüşmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Koronavirüs ile mücadele sürecinin başarıyla yürütüldüğünü belirten Başkan Tosyalı, sağlık camiası, vefa sosyal destek grubu ve kamu kurum ve kuruluşlar ile işbirliği halinde özveriyle yapılan çalışmaların bugünlere gelinmesindeki payına dikkat çekti. Başkan Tosyalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Koordinasyon içinde gösterdiği çalışmalardan dolayı tüm ekip arkadaşlarımıza ve kamu kurum ve kuruluşların çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Yaşadığımız dönem ve bugün geldiğimiz noktayı düşündüğümüzde ortaya konulan özverinin kıymetini çok daha iyi anlıyoruz. Biz de belediye olarak süreci, başta pazar yerlerimiz olmak üzere tüm toplu alanların temizliğinden sunduğumuz dezenfeksiyon imkânlarına, maske üretim ve dağıtımından sağlık çalışanlarımıza verdiğimiz desteklere kadar her alanda başarılı yürüttük. İskenderunlu hemşerilerimiz de salgına karşı kurallara uyarak sürece destek verdi. Tüm bunların nihayetinde bugün karşı karşıyayız. Tehlike henüz tam anlamıyla geçmiş değil. Bu nedenle belki sarılamadık, bu nedenle belki maske ve sosyal mesafe ile bir araya geldik ama tehdide karşı hassasiyetimiz bu şekilde devam ettiği sürece, mesafelerin ortadan kalkacağı günler çok uzak değil.”

Tahsise CHP´den itiraz

32 maddelik gündemle toplanan, belediye müdürlüklerinin çalışma yönetmenliklerini karara bağlayan mecliste, CHP grubu tahsise ilişkin gündem maddelerine ise itirazda bulundu. Sarıseki mıntıkasında bulunan Fuat Tosyalı Gençlik Merkezi olarak adlandırılan 2342 ada 2 nolu parselin 11.251 m² alanı ve üzerindeki muhtesatları ile, yine mülkiyeti İskenderun Belediyesine ait Aşkarbeyli mıntıkası 6371 parselin yaklaşık 18.426 m² alanın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis talebi oyçokluğuyla kabul edildi. CHP grubu tahsise karşı çıktı.

Encümen MHP-AKP ittifakıyla

Belediye meclisinin diğer bir tartışmalı maddesini encümen seçimi oluşturdu. Belediye emncümeninde bir yıl süre ile görev yapmak üzere MHP´den emir Selim Yazar, AKP´den Tayfun Boda ile Halil Ayğan seçildi. Alınan oy oranına göre partinin bir üye ile encümende temsil edilmesini öneren CHP´nin itirazı üzerine Başkan Tosyalı, encümen seçiminin yenilenmesini oylamaya sunduş öneri 18´e 10 oy ile reddedildi.

Diğer komisyonlara kim seçildi

Haziran ayı oturumunda Plan ve Bütçe ile İmar komisyonu üyeliklerine de seçim yapıldı. Buna göre AKP´den Osman Günay, MHP´den Seçkin Yıldırımöz, CHP´den Fatin Bereketoğlu Plat ve Bütçe Komisyonuna seçilirken imar komisyonu MHP´den Mehmet Ünüvar, AKP´den Erdem Ünlüçetinkaya, CHP´den İlhan Cengiz Gürpınar´dan oluştu.


Anahtar Kelimeler: Meclis komisyonları belirledi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00