Meclis, komisyonlarını belirledi

İskenderun Belediye Meclisi, meclis organlarını belirledi, kentin Düğünyurdu Mahallesinin adını Cebike Mahallesi olarak değiştirilmesini kabul etti.

GÜNCEL 6.04.2021 16:47:26 0
Meclis, komisyonlarını belirledi

İskenderun/SES

Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin tamamının katılımı ile İskenderun´un il olması yönünde tevsiye kararı alındı.
Belediye başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında toplanan meclis, gündemde bulunan maddeler görüşerek, karara bağladı. Meclis, Düğünyurdu Mahallesinin eski ve tarihi isminin yeniden anılması ve kamu kurum kuruluşlarındaki karışıklığın giderilmesi amacıyla Düğünyurdu Mahallesi isminin Cebike Mahallesi olarak değiştirilmesini oy birliği ile kabul etti. İsmet İnönü Mahallesi 712 nolu sokakta bulunan yolun imar planında yarısı Şekere Mahallesinde kaldığını ve alanın İsmet İnönü Mahallesine bağlanması talebi ile Kaledibi Mahallesine bitişik olması nedeniyle Değirmendere Küme Evler Mevkiinin Kaledibi Mahallesi sınırlarına dâhil edilmesi ve sınır haritasının değiştirilmesi, Kaledibi ve Akarca Mahalle sınırlarındaki sehven yanlış onaylanan kısımların (Esenbek, Gölyeri, Bedirik, Ecevit Sokak mevkileri) düzeltmesi tekliflerini imar komisyonuna gönderdi.

Kim, hangi komisyonda?
İskenderun Belediye Meclisi, Belediye Encümen Üyeliğine Tayfun Boda, Halil Aygan ve Adnan Mursaloğlu´nu, Meclis 1. Başkan Vekilliğine Beyazıt Bestami Bilgili, Meclis 2. Başkan Vekilliğine Emir Selim Yazar´ı; Meclis Divan Kâtipliğine Gül Nalcı ve Seçkin Yıldırımöz´ü; İmar Komisyonu Üyeliklerine Erdem Ünlüçetinkaya, Emir Selim Yazar ve Mecit Boğuşoğlu´nu; Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliklerine İsa Saraçoğlu, Mehmet Ünüvar ve Bülent Şimşek´i seçti. İskenderun Belediye Başkanlığının 2020 Yılı Faaliyet Raporunu oy çokluğu ile kabul ederken, Denetim Komisyonu Raporu hakkında da meclise bilgi verildi. Meclis toplantısıda konuşan belediye başkanı Tosyalı, yapılan seçimlerde göreve getirilen meclis üyelerini kutlayıp, başarı diledi ve 'Hep birlikte güzel olan İskenderun´u daha güzel bir hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz' dedi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29