Meclis, stratejik planı kabul etti

Dörtyol Belediye Meclisi, belediyenin stratejik planını kabul etti.

GÜNCEL 10.09.2019 09:28:23 0
Meclis, stratejik planı kabul etti

İskenderun/SES

 Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin başkanlığındaki toplanan meclis, 2020-2024 yıllarını kapsayan 77 sayfa ve 31 maddeden oluşan 5 yıl süreli stratejik planı oy birliğiyle kabul etti. Kentte bulunan ve Hava Keşif Taburundan TOKİ´ye devredilen alanda Dörtyol Belediyesi için yaklaşık 9 dönümün hizmet binası alanı olarak ayrıldığını ifade eden Keskin, alana belediye hizmet binasının yapılmasının uygun olacağını belirtti. Meclisin İyi Parti üyesi Emre Arık´ın, belediyenin Yeşilköy hizmet binasının kullanım hakkının HBB Fen İşleri Müdürlüğü olarak verilmesini önerdiği toplantıda, MHP Gurup Sözcüsü İsmail Başar da idarenin böyle bir talebi olmadan meclisin karar almasının uygun olmayacağını söyledi. Keskin de talebin HBB tarafından yazılı olarak bildirilmesi halinde değerlendirileceğini belirtti.

'Yeni bir başkan yardımcısı gerekli mi?' sorusu
Meclis, Kırşehir´in Köseli Belediyesine daha önce verilen 31 P 1818 Plakalı otomobilin hibe edilmesini de kabul etti. İyi Parti Üyesi İlyas Uygur, AKP´de yapılan bir oylamayla AKP´li Meclis Üyesi Hüseyin Özen´in belediye başkan yardımcılığına getirilme kararı alındığını öğrendiklerini belirterek, belediyenin içinde bulunduğu maddi kısıtlara rağmen böyle bir karar alınmış olmasının gerekçesini sorup, belediye Başkan yardımcısına ihtiyaç olup olmadığı hakkında bilgi istedi. Dörtyol Belediye Başkanı Keskin ise cumhur ittifakı bileşenleri arasında böyle bir uygulamanın Türkiye genelindeki belediyelerin çoğunluğunda uygulandığını, alınan kararın bu doğrultuda gerçekleştiğini, başkan yardımcılığı maaşının da meclis tarafından belirleneceğini ifade etti.
Öte yandan Samandağ Belediyesi Meclisi de Eylül ayı toplantısında, belediyenin İç Anadolu Belediyeler Birliği üyeliğinden ayrılmasını oy çokluğuyla, Çukurova Belediyeler Birliğine üye olunmasını ve birlik üyelerinin Pelin Ray, Hikmet Suadiye, Hasan Yılmaz ve Ayhan Boğday´dan oluşmasını oy birliğiyle kabul etti. Meclis, belediyenin 2020-2024 Stratejik Plan ve Performans Programını da oy birliği ile kabul etti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23