Meclis, tahsisi görüşecek

İskenderun Belediye Meclisi, ekim ayı toplantısının ilk oturumunu dün yaptı. Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplanan meclis, gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağladı.

4.10.2017 10:26:12 0
Meclis, tahsisi görüşecek

Burak Milli/İskenderun

İskenderun Belediye Meclisi, ekim ayı toplantısının ilk oturumunu dün yaptı. Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplanan meclis, gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağladı.
Düzenlenen meclis toplantısı öncesinde konuşpan İskenderun Belediye Başkanı Dingil, İskenderun´u daha güzel ve daha modern hale getirmek için çalıştıklarını ifade etti. Dingil, 'Kentin birçok noktasında çalışmalar devam ediyor. Belediye ekipleri şehir genelinde birçok yerde asfalt ve kaldırım yenileme işlemelerini gerçekleştirdi. Çalışmalarda vatandaşın, esnafın ve muhtarların görüş ve önerilerini alıyoruz. Ortak akıl çerçevesinde sorunları çözüyor, belediyenin imkânları ölçüsünde halkın ihtiyaç duyduğu yerlere gerekli desteği veriyoruz. Bu çalışmalar daha yaşanılabilir bir İskenderun için' değerlendirmesini yaptı.

24 milyonluk ödenek aktarımı geri çekildi
Gündem dışı konuşmaların da yapıldığı İskenderun Belediye Meclisi toplanrtısında, üyeler, Sarıseki Mahallesi 47 nolu parsel ile Azganlık Mahallesi 106 ve 108 nolu parsellere yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporunu oy çokluğuyla kabul etti. Belediyenin 2018 Mali Yılı Performans Programı; 2018 yılı bütçe tasarısı; 2018 yılı Vergi, Resim, Harçlar ve Ücretler tarifesi; zabıta personeline 2018 yılı için ek çalışma ücretlerine sınır getirilmesi halinde ek çalışma ücretinin nüfus sayısına göre en üst sınırdan ödenmesi teklifleri ise Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.
Belediyenin 2017 yılı bütçesinde münakalede belirtilen muhtelif müdürlüklerin yıls onunda artacağı düşünülen gider tertiplerinden yol yapım giderleri ödeneğine 24 milyon 515 bin liralık ödenek aktarılması ile ilgili Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifinin geri çekildiği oturumda, Çay Mahallesi 1. mıntıka 1195 ada 2678/2, 2678/3 nolu parsellerin orada yaşayan gecekondu sakinlerine tahsisi ile ilgili yazılı önergenin gündeme alınmasını da oy birliği ile kabul edildi ve bu madde plan ve bütçe komisyonu ile imar komisyonuna havale edildi. Yörede yaşayanlar, Gaziantepli işadamının yıllar önce orada yaşayan gecekonduculara verilmesi şartıyla bölgedeki arsasının bir bölümünü bağışlamıştı.


Anahtar Kelimeler: Meclis tahsisi görüşecek

C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00