Meclis, toplantısını Kırıkhan´da yapacak

İskenderun´da battı-çıktıya giriş rampası yapılacak

GÜNCEL 15.10.2019 10:53:02 0
Meclis, toplantısını Kırıkhan´da yapacak

Antakya-İskenderun/SES

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantısın dün yaptığı oturumla tamamladı.
HBB Meclis Salonunda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş başkanlığında toplanan meclis, 3 maddeyi görüşülerek karara bağlandı. Büyükşehir Belediye Meclisi, 31.07.2019 tarihli toplantısında Hukuk ve İçişleri Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, ´Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği´ne ilişkin raporu görüşülerek oy çokluğuyla kabul etti. Meclis, belediyenin, Enerji Kaynakları Kanununun 6. maddesine göre 10/05/2019 tarihli 1044 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi uyarınca elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak ve ihtiyaç fazlasını satıp belediyeye gelir elde etmek, sürdürülebilir şehircilik anlayışına ve çevreye uyumlu yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanmak üzere Rüzgar Enerjisi (RES), Güneş Enerjisi (GES) doğaya uyumlu mikro hidro elektrik santralleri kurulması dağıtım şirketi Toros Enerji, TEDAŞ EPDK ve tüm kamu kurumlarında işlemleri takip etmek üzere Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği ve ilgili daire başkanlarına yetki verilmesini de oy birliği ile kabul etti. Meclis, Kasım ayı toplantısının, 11 Kasım Pazartesi günü Kırıkhan Belediyesi Meclis Salonu´nda yapılamasını kararlaştırdı.

Kavşağa rampa önerisi
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, HBB Meclisinde kabul edilen kararla Tayfur Sökmen Bulvarındaki kavşaktan battı-çıktının sanayi tarafına giriş rampası yapılacağını açıkladı. Meclis´te kabul edilen ve ihaleye çıkacak olan giriş rampasının İskenderun trafiğini rahatlatacağını ifade eden Tosyalı, 'HBB meclisinde yaptığımız girişimlerle meclis gündemine ek madde olarak aldırdığımız Tayfur Sökmen Bulvarından battı çıktıya giriş yapılacak sanayi iniş rampası önerisi oy birliği ile meclisten geçti. Kısa zamanda ihalesine çıkılacak olup, çalışmalar tamamlandıktan sonra İskenderun trafiği büyük ölçüde rahatlatılacak' değerlendirmesini yaptı.
Öte yandan İskenderun Belediye Meclisi de dün yaptığı olağanüstü toplantısında, gündeminde bulunan, belediyenin 2020 yılı bütçe tasarısının görüşülmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunu görüştü.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22