Meclis üyelerine ihraç istemi

İhracı istenen CHP li meclis üyeleri, olayı sosyal medyadan öğrendiler

GÜNCEL 16.03.2020 11:59:52 0
Meclis üyelerine ihraç istemi

* Arsuz CHP, belediye meclis üyeleri Hasan Arslan ve Lokman Canımoğlu ile parti üyesi Metehan Sakallı´nın partiden ihracını istedi. 

CHP Arsuz ilçe yönetimi, parti yöneticilerine hakaret ve küfür ettiği iddiasıyla biri HBB Meclis üyesi olan Arsuz Belediye Meclisi´nin iki üyesi ile parti üyesinin kesin ihraç istemiyle ´tedbirli olarak´ disiplin kuruluna gönderilmesini istedi.
CHP Hatay il yönetim kurulu da şikayete ilişkin iddianın incelenmesi amacıyla ´tedbirsiz olarak´ disiplin kuruluna iletti. İhracı istenen üyeler, istemi CHP´nin açıklamasından değil, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yapılan bir paylaşımdan öğrendi. Sosyal medyada paylaşımda bulunanlar arasında arasında muhtarlıklar da yer aldı.

* CHP Hatay İl Başkanı Parlar ile CHP Arsuz İlçe Başkanı Şirin, ihraç istemlerine ilişkin gazetemizin soruları üzerine yaptığı açıklamada, ihraç istemlerini parti içi bir mesele olduğunu ve bunun haber konusu olmadığını öne sürdü. 'Belediye meclisi üyeleri kamu hizmeti yapıyor ve ihraç istemleri de kamuyu, dolayısıyla gazeteleri ilgilendirir ve haber konusu taşır' yaklaşımımız üzerine CHP Hatay İl Başkanı Parlar, 'Evet, ihraç istemine ilişkin talep oldu. Başvuru oldu. Ama disiplin kuruluna tedbirli gitmedi. Tedbirli gitseydi durum farklı olurdu. Yönetim olarak formalite bir harekette bulunuldu. Çünkü, ortada somut ve suç üstü bir durum yok. Sadece iddialarla olmaz. Ortada bir başvuru olduğu için disiplin kurulu iddialara ilişkin bir inceleme yapacak, ama bir şey çıkmayacak' değerlendirmesini yaptı.

* Haklarındaki iddiaları kabul etmeyen ve ve ihraç istemini sosyal paylaşımlar ve çevrelerinden duyduklarını ifade eden Arsuz Belediye Meclisinin ihracı istenilen üyeleri Hasan Arslan ile Lokman Canımoğlu, kendilerine bir tebligatın ya da bilginin verilmediğini belirtti. İhraç istemleri Arsuz yöresinde izlenmeye ve yorumların yapılmasına yol açtı. Çetillik mahallesi muhtarlığı, ihraç isteminin eleştirildiği paylaşımında, 'Disipline verilme nedeni küfür ve hakaret olarak lanse ediliyor. Bu üç ismin hakaret ve küfür etmeyeceğini bilinmektedir. Yerel seçimlerde Arsuz´un bir bölgesinin koordinatörlüğü yapan bir üçlü neden hedefte?' sorusuna yer verdi.


Akın Bodur/İskenderun
Mahmut Şirin başkanlığındaki CHP Arsuz ilçe yönetimi, parti yöneticilerine hakaret ve küfür ettiği iddiasıyla biri HBB Meclis üyesi olan Arsuz Belediye Meclisi´nin iki üyesi ile parti üyesinin kesin ihraç istemiyle ´tedbirli olarak´ disiplin kuruluna gönderilmesini istedi.
Arsuz CHP, belediye meclis üyeleri Hasan Arslan ve Lokman Canımoğlu ile parti üyesi Metehan Sakallı´nın partiden ihracını istedi. H. Ramiz Parlar başkanlığındaki CHP Hatay il yönetim kurulu da şikayete ilişkin iddianın incelenmesi amacıyla ´tedbirsiz olarak´ disiplin kuruluna iletti. İhraç edilmesi talep edilen seçilmiş ve kamu hizmeti görevi yapan üyeler, istemi CHP´nin açıklamasından değil, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yapılan bir paylaşımdan öğrendi. Sosyal medyada paylaşımda bulunanlar arasında arasında muhtarlıklar da yer aldı. Arsuz Belediye Başkanı CHP´li Asaf Güven ise partisinde yaşananlara karşı henüz bir açıklamada bulunmadı.

'İhraç istemini sosyal paylaşımlardan öğrendik'
İddiaları kabul etmeyen Arsuz Belediye Meclisinin ihracı istenilen üyeleri Hasan Arslan ile Lokman Canımoğlu, ihraçlarına ilişkin istemi sosyal paylaşımlar ile çevrelerinden duyduklarını, kendilerine bir tebligatın ya da bilginin verilmediğini ifade etti. CHP Arsuz İlçe Başkanı Mahmut Şirin, gazetemize yaptığı açıklamada, 'İl yönetimi kararı oy birliği ile aldı' değerlendirmesini yaparken, CHP Hatay İl Başkanı H. Ramiz Parlar ise 'Bir başvuru talebi oldu, il yönetimi de formalite bir harekette bulundu ve şikayeti tedbirsiz olarak il disiplin kuruluna iletti. Somut ve suçüstü bir durum yok. Disiplin kurulu bir inceleme yapacak. Ciddi bir şey yok. Her hangi bir şey çıkacağını sanmıyorum' açıklamasını yaptı. CHP Hatay İl Disiplin Kurulu önümüzdeki günlerde yapacağı inceleme ve alacağı savunmalar sonrasında kararını verecek. Verilecek karara karşı tarafların genel merkez il disiplin kuruluna itiraz hakkı da bulunuyor.

İhraç istemi ´parti içi bir mesele´
CHP Hatay İl Başkanı Parlar ile CHP Arsuz İlçe Başkanı Şirin, ihraçlara ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada, ihraç istemlerini parti içi bir mesele olduğunu ve bunun haber konusu olmadığını savundu.
Gazetemizin sorusu üzerine konuşan CHP Arsuz İlçe Başkanı Şirin, 'Bu parti içi bir mesele. Açıklama yapmam şık olmaz. Yönetim kurulu olarak, partimizin tüzüğünün emri neyse, biz onu yerine getirmek zorundayız. İlçe başkanı ve yönetimine hakaret tarzı şeylerde bulunmak tüzüğü aykırıdır. Kişilere saygı duymuyorsanız bile o makamlara saygı duyulması gerekir. Biz onu beklerken hakaret ve iftira ile karşılaşıyoruz' dedi. Olayın bir hafta, 10 gün önce yaşandığını anlatan CHP İlçe Başkanı Şirin, ikisi belediye meclisi üyesi olan 3 üyelerinin ihraç istemiyle ilgili CHP Hatay il yönetim kurulunun oy birliği ile aldığı kararla disiplin kuruluna gönderildiğini de söyledi. Şirin, 'İhraç istemi gerekçesinde küfür ettikleri iddiası bulunuyor. Bu doğru mu?' yönündeki sorumuz üzerine 'hakaret diyelim' değerlendirmesini yaptı.

İhraç istemini sosyal paylaşımlardan öğrenmişler
SES´in sorusu üzerine ihraç istemlerine ilişkin değerlendirmede bulunan CHP Hatay İl Başkanı Parlar da olayın parti içi bir mesele olduğunu ve haber değeri taşımadığını öne sürdü. 'Belediye meclisi üyeleri kamu hizmeti yapıyor ve ihraç istemleri de kamuyu, dolayısıyla gazeteleri ilgilendirir ve haber konusu taşır' yaklaşımımız üzerine değerlendirmede bulunan CHP Hatay İl Başkanı Parlar, şunları söyledi: 'Evet, ihraç istemine ilişkin talep oldu. Böyle bir talep oldu. Başvuru oldu. Ama tedbirli değil. Disiplin kuruluna tedbirli gitmedi. Tedbirli gitseydi durum farklı olurdu. Yönetim olarak formalite bir harekette bulunuldu. Çünkü, ortada somut ve suç üstü bir durum yok. Sadece iddialarla olmaz. Ortada bir başvuru olduğu için disiplin kurulu iddialara ilişkin bir inceleme yapacak, ama bir şey çıkmayacak. Bence ortada ciddi bir şey yok. Herhangi bir şey çıkmayacak yani.'
CHP Hatay İl Başkanı Parlar, iddianın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kendisine küfür edildiği yönünde olduğunu da belirtti. CHP Arsuz İlçe Başkanı Şirin ise ihracı istenilenlerin ilçe başkanı ve yönetimine hakaret tarzı şeylerde bulunduğunu belirtti.
CHP´den ihracı istenilen Arsuz Belediye Meclisi üyesi Lokman Canımoğlu, partisinden ihracının istendiğini çevresindekiler ve sosyal paylaşımlardan öğrendiğini belirtti. Küfür ve hakaret iddiasını kabul etmeyen Canımoğlu, 'Benim küfür etmediğimi herkes bilir. Bırakın küfür etmeyi, küfür edenlere de her zaman karşı çıkışım olmuştur. İddialar doğru değil. Ama belli ki birilerinin bir hesabı var” diye konuştu.
İhracı istenilen Arsuz Belediye Meclisi üyelerinden Hasan Arslan ise kendilerine yapılan bir tebligatın olmadığını ifade etti ve 'Ben ihraç istemini sosyal paylaşım açıklamalarından öğrendim. Hakaret ya da iddialar neyse bu doru değil' dedi.
Çetillik mahallesi muhtarlığının ihraç isteminin eleştirildiği paylaşımında, 'Disipline verilme nedeni küfür ve hakaret olarak lanse ediliyor. Bu üç ismin hakaret ve küfür etmeyeceğini tüm Arsuzlular tarafından bilinmektedir. Yerel seçimlerde Arsuz´un bir bölgesinin koordinatörlüğü yapan bir üçlü neden hedefte?' ifadesine yer verildi. Arsuz Belediyesinde görev yapan bir kişi ise ihracı istenilenlerin küfürlü konuşmayı yapmadıklarının birçok kişi tarafından bilindiğini ifade etti ve 'Bence tavırlı insanlar istenmiyor. Ya da birileri bazı kişileri kendilerine engel olarak görüyor. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Bu yaklaşım partiyi büyütmek değil, aksine küçültmeye yönelik. Yazık ediyorlar CHP´ye' diye konuştu.

2 kadın yönetici ‘istifa etti´
Arsuz CHP´de belediye meclisi üyelerinin ihraç istemiyle disiplin kuruluna gönderilmesi, CHP´nin Aralık ayında yaptığı seçim ve sonrasını da gündeme taşıdı. İddiaya göre seçimden hemen sonra parti yönetimine getirilen iki kadın istifa ettirildi ve yerine yedek sıradan iki erkek yönetici göreve getirildi. Ancak bu işlem yapılana kadar parti yönetimi kendi arasında görev dağılımı da yapmadı.
Parti yönetiminden iki kadın yöneticinin istifa ettiğini doğrulayan CHP Arsuz İlçe Başkanı Mahmut Şirin, 'Bu kişiler kimlerdir?“ sorusuna, 'İstifa olayı doğru. Şimdi Antakya´dayım. İsimleri tam olarak hatırlamıyorum. Ama anlamadığım şey, niye bu olay istifadan iki üç ay sonra gündeme geliyor?” diye konuştu. Gazetemizin edindiği bilgiye göre de 22 Aralık tarihinde yapılan genel kurulda CHP Arsuz İlçe yönetimine seçilen Cevhere Çıkan ile Şöhret Tümkaya, seçimlerden hemen sonra yönetim kurulundan istifa etti. 4 adayın yarıştığı ve 12 oyla Şirin´in hazırladığı yönetimin kazandığı CHP Arsuz İlçe Başkanlığı seçiminde, seçim öncesi yapılan görüşme, anlaşma ve pazarlıklar üzerine yönetim kurulu listesine yazılan iki kadın üyenin, seçim sonrası görev yapmadan ayrılması uzun süre açıklanmadı. Yönetimden istifa eden kadın yöneticiler Şöhret Tümkaya´nın yerine yönetim kurulu yedek üye listesinden akrabası olduğu belirtilen İnayet Kirmit gelirken, Cevhere Çıkan´ın yerine ise Necat Ulus getirildi.
Kongre sonrası açıklama yapan Şirin, '... gerçekleştirmiş olduğumuz CHP Arsuz ilçe kongresinde, başta ekip arkadaşlarım olmak üzere şahsıma oy veren-vermeyen tüm delegelere ve tüm dostlara sonsuz teşekkür ediyorum. Yıllardan beri büyük bir özveri ve büyük bir heyecanla hiç durmadan çalıştım. Ve sonunda oldu. Dün itibariyle ekip arkadaşlarımızla birlikte CHP Arsuz İlçe Başkanlığını İLÇE BAŞKANLIĞINI kazanmış bulunmaktayız. Allah´ıma şükürler olsun ki bu kez emek kazandı. Diğer aday arkadaşlarımın üzülmesini istemiyorum.Arsuz´u onlarla birlikte yöneteceğime söz veriyorum. Biz hepimiz kardeşiz, partimizin neferleri ve Mustafa Kemal´in askerleriyiz. Hep birlikte AKP´ye karşı mücadele edeceğiz' değerlendirmesini yapmıştı. Arsuz CHP´de seçimde tüzük kapsamında yönetimde karşı cins kotasının oluşturulup, seçim sonrası bir hafta içerisinde iki kadın üyenin istifa etmesi ise CHP´nin İskenderun ve Arsuz çevresinde eleştirildi. Bazı CHP üyeleri ve yöneticileri, kadınların yönetimden istifa ettirilip, yerine iki erkek üyenin yönetici yapılmasını ´tüzüğün çiğnenmesi ve arkadan dolaşımı´ olarak niteledi ve kadına yaklaşımı ifade ettiğini savundu. Eleştiride bulunanlar, 'Birlikte yönetmek için yola çıkanlar ne oldu da seçilmiş iki kadını yönetimde istemedi? Yoksa kadınların cinsiyetleri kullanıldı ve yapılan pazarlık usulü mü listeye yazıldı?' diye sordu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57