"Meclis açılsın" önergesi reddedildi

İTSO yönetimi, önergeyi ve görüşülmesini de duyurmadı

İSKENDERUN 1.02.2023 12:10:00 0

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, yaklaşık sekiz yıldır aidat aldığı üyeleri ile basına ve halka kapattığı oda meclisi toplantılarının açılmasına yönelik verilen önerge, oy çokluğuyla red edildi. "Verdiğimiz bilgi kadar bilgilenin" yaklaşımındaki oda yönetimi, geçen hafta yapılan toplantıda görüşülen önerge ve alınan kararı üyelerine, gazetecilere ve topluma duyurmadı.

İskenderun/SES
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nın yaklaşık sekiz yıldır oda üyelerine, basına ve halka kapattığı oda meclisi toplantılarının açılmasına yönelik odanın meclis üyeleri Erdinç Çelebi ve Murat Fer tarafından verilen önerge, oy çokluğuyla red edildi. Önergeyi verenlerden Fer'in katılmadığı meclis oturumunda toplantıya katılan üyelerden Erdinç Çelebi ve Servet Ugutmen'in dışındakilerin 'meclis toplantısı açılmasın' yönünde oy kullandığı öğrenildi. Oda ise önergeyi 'yok' kabul etti ve meclis toplantısını duyurduğu açıklamasında önerge ve oylamaya ilişkin hiçbir açıklama yapmadı. Alınan kararla İTSO yönetimi ve meclisi, anayasa, yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak toplantıları aidat veren ve cirolarından binde 5 pay aktaran üyeleri ile basın ve halka kapatmayı sürdürdü.

Seçim öncesi 'açılacak' dedi, 'hayır oyu' kullandı
7.500'e yakın üyesi, 57 meclis üyesi ve 22 meslek komitesi bulunan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), yaklaşık sekiz yıldır oda üyelerine, basına ve halka kapattığı oda meclisinin açılmasına ilişkin verilen önerge oda meclisinin ocak ayı oturumunda görüşüldü. Gazetemize ulaşan bilgiye göre, İTSO meclis üyeleri Erdinç Çelebi ve Murat Fer tarafından verilen önergede, "Geçtiğimiz dönemlerde alınan kararla kapalı olan oda meclis toplantılarının basına açık olarak yapılmasını" talep edildi. Ancak, önerge oy çokluğuyla red edildi. Önerge üzerine konuşan İTSO yönetim kurulu üyesi Sedat Uysal, toplantıların açılmasının uygun olmayacağı görüşünde olduğunu belirtince, önerge sahiplerinden Erdinç Çelebi de söz aldı ve oda başkanı Levent Yılmaz'ın fikrini açıklamasını istedi. Bunun üzerine konuşan İTSO Başkanı Yılmaz da açılmasını istemediğini ifade etti. yapılan oylamada önerge sahiplerinden Çelebi ve meclis üyesi Ugutmen dışında katılanların tamamı 'toplantı açılmasın' yönünde oy kullanınca, önerge oy çokluğuyla red edildi. İTSO başkanı Levent Yılmaz, Ekim alında yapılan meslek komitesi ve meclis üyesi seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, seçim sonrası toplantıları açacaklarını söylemişti. Aynı oda başkanı Yılmaz, verilen önerge üzerine açılmaması oy kullandı.

Üyeden aidat ve ciro alanlar, kararlarını açıklamıyor
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en büyük organı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ile tüm belediyelerde olduğu gibi yöremizdeki yerel yönetimlerin en üst organı olan belediye meclislerinden; Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisi ile İskenderun Belediye Meclisi toplantılarını internet üzerinden canlı yayınlayıp, alınan kararları açıklanıp, basın aracılığıyla kamuoyuna duyururken, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ise, sekiz yıl önce kabul ettiği ive üyelerinin bile bilmediği içtüzüğü gerekçe göstererek, toplantılarını üyelerine, gazetecilere ve halka kapatmayı sürdürdü.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, yaklaşık 8 yıldır oda yönetimi ile oda meclisinin aldığı kararları duyurmamayı sürdürüyor. Geçen hafta yapılan İTSO Meclisi toplantısına ilişkin yapılan açıklamada, binlerce lira harcanarak Ankara'da TOBB'a yapılan ziyarette, "K yetki belgesi'nin İskenderun'da da verilmesi yönündeki söz ile Kızılay işbirliğiyle kan bağışı kampanyası düzenleneceğine yer verilirken, oda üyelerine kapatılan meclisin açılmasına ilişkin önergeye yer almadı. Açıklamada, "Toplantıda, gündemdeki konular görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi" denildi ancak önergenin oy birliği ile değil, oy çokluğuyla kabul edildiği öğrenildi.

İstifa edenleri ve yerine gelenleri de duyurmadılar
Yaklaşık 8 yıl önce kabul edilen İçtüzüğü oda üyelerine bildirmeyen İTSO yönetimi, ekim ayında yapılan seçimlerin hemen ardından istifa eden 3 meclis üyesinin yerine kimlerin geldiğini de üyelerine duyurmadı. Ekim ayı seçimlerinde İTSO Meclis Üyesi seçilen Necat Özkaya, Nihad Belli ve Yusuf Akar, meclis üyeliklerinden istifa etmişti. Oda yönetimi, bu istifaları duyurmadığı gibi yerine kimlerin geldiğini de duyurmadı. İTSO Meclisinde istifa eden Necat Özkaya'nın yerine yedek üye Mehmet Salih Şenoz, Nihad Belli'nin yerine yedek üye Atakan İnan, Yusuf Akar'ın yerine de yedek üye Kerem Özdemir getirildi. Yeni üyeler görevlerine başladı, kan bağışını duyuran ancak oda yönetimi göreve başlayan üyelerinin adlarını da duyurmadı. İTSO Meclisi, yaptığı uygulamalarla toplumun ve üyelerinen "verdiğimiz bilgi kadar bilgilenin" yaklaşımını sürdürüyor.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19