Meclis´te komisyon raporu tartışması

CHP´li Kayış: Toplumu doğru bilgilendirme sorumluluğumuz var

GÜNCEL 8.10.2019 11:07:38 0
Meclis´te komisyon raporu tartışması

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun Belediye Meclisi, gündeminde bulunan tek maddesi 2020 yılı bütçe tasarısını görüşmek üzere dün tolandı ancak karar alamadan dağıldı. Meclis, 2020 yılı bütçe tasarısının görüşülmek üzere 14 Ekim pazartesi günü yeniden toplanacak. İskenderun Belediyesinden dün gazetelere gönderilen meclis toplantısına ilişkin açıklamada, meclisin, gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere saat 14.00´da toplanacağı ve toplantıya İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı´nın başkanlık edeceği ifade edildi, ancak toplanan meclise Tosyalı yerine Meclis 2. Başkanı AKP´li Bestami Bilgili başkanlık yaptı. bir iddiaya göre aynı saatte belediye bulunan Tosyalı da başkanlık makamında bulunuyordu.
Belediye meclisinin dün yaptığı ve tek gündem maddesi olan 'Belediyenin 2020 yılı bütçe tasarısının görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu', meclis başkanvekili Bilgili, 'komisyon raporu yetişmedi' gerekçesiyle, komisyon raporunun bir sonraki toplantıda görüşülmesini isteyen ifadede bulundu. Bunun üzerine söz alan CHP´li üye Murat kayış, meclisin Plan Bütçe komisyonu üyesi olduğunu ifade ederek, komisyon raporunun hazırlandığını, kendisinin rapora ilişkin itirazının da bulunduğunu belirterek, elinde tuttuğu belgelerle yaptığı konuşmada 'Hem komisyon raporu elimde, hem de yaptığım itiraz' dedi. Kayış, 'meclis üyeleri olarak bizim toplumu doğru bilgilendirme sorumluluğumuz var. Komisyon raporu yetişmedi demek doğru değil, ama ´komisyon raporunda eksiklikler tespit ettik, bunu düzelteceğiz´ diyorsanız o ayrı. Doğrusu da bu' diye konuştu. CHP´li Ali Mutlu´nun da değerlendirme yapması üzerine söz alan Meclis plan bütçe Komisyonu Üyesi AKP´li Muharrem Dingil, 'Murat Bey doğru söylüyor, komisyon raporunda eksiklikler var. Böyle ifade etmek daha doğru olur' diye konuştu.
Bunun üzerine İskenderun Belediye Meclisi, 14 Ekim Pazartesi günü yapacağı olağanüstü toplantıda 2020 yılı bütçe tasarısını görüşerek, karara bağlayacak.

Üç kişilik komisyon iki üyeyle karar almış
İskenderun Belediye Meclisi Plan Bütçe Komisyonunun üç üyesinden ikisi, 4 Ekim 2019 tarihinde yaptığı toplantıda, belediyenin 2020 yılı bütçe tasarısının 250 milyon lira olmasını ve bu şekilde gelir elde edileceğinin tahmin edildiğini belirten karara imza attı. Komisyon kararında komisyon başkanı Muharrem dingil ile üyelerden Seçkin Yıldırımöz´ün imzası bulunurken, CHP´li üye Murat kayıs´ın imzası ise bulunmuyor. Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Kayış, komisyon raporuna karşı yazdığı itirazda, meclisin 2 Ekim´de komisyona sevk ettiği bütçe tasarısının 4 Ekim´de komisyona geldiğini ve üye olmasına rağmen komisyon toplantısına ilişkin kendisine ve partisinin meclis grubuna bununla ilgili bilgi verilmediğini ifade etti. Kayış, dilekçesinde 'Elimizde herhangi veri, belge olmadan komisyon toplantısına girmek ve İskenderun´un geleceği ile ilgili önemli kararlarda imza atmak ne kadar doğru olur, komisyonun takdirine sunuyorum. 04.10.2019 tarihinde yapılan komisyon toplantısının verileri ve belgeleri alarak inceleme imkanı bularak, başka bir tarihte tekrar yapılmasını talep ediyorum' ifadesine yer verdi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00