Meclis'te "borç tartışması"

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Meclisi, ocak ayı toplantısını HBB Meclis Başkanvekili Murat Hayzaran başkanlığında yaptı.

HATAY 18.01.2023 16:00:00 0
Meclis

Antakya/SES
81gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, Denetim Komisyonu üyeleri belirlendi, iş makinesi ve araç alımı finansmanı için mecliste 50’si öz kaynaklardan olmak üzere toplam 150 milyon borçlanma, leasing (finansal kiralama) yapılması yetkisi verildi. 
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, HATSU’nun Antakya Belediyesi’ne Çevre Temizlik Vergisinden kaynaklı 12 milyon lira dolayında yapması gereken ödemeyi yapmadığını belirterek, bu rakamın ödenmesi halinde Kent Meydanı projesi için ödeme yapabileceklerini söyledi.

 HBB Meclis Başkanvekili Hayzaran  da HATSU’nun bu miktarda bir borcu olmadığını belirtti ve Antakya Belediyesi’nin belgeleri yeniden incelemesini istedi. 

HBB Meclisinin Cumhur İttifakı’na üyelerinin tutumu nedeniyle HATSU’nun zarar ettirildiğini de söyleyen Hayzaran, “Projede Antakya Belediye Başkanı Yılmaz'ın sözü var ve Antakya Belediyesi  adına imza atmışsınız. Antakya Belediye Başkanına imzasına sahip çıkmak yakışır. Madem böyle şartınız vardı, protokol imzalanırken bunu vali beyi huzurunda söyleseydiniz. Meydanın o halde durması yazık değil mi?" diye konuştu.

HBB'den yapılan açıklamada, Vakıf İşhanı olarak bilinen ve Kent Meydanı olarak düzenlenmek istenilen proje için Hatay Büyükşehir Belediyesinin, protokol kapsamında kendi payına düşen 29 milyon 430 bin lirayı vakıflara ödediği ve 1268 metrekare parselin 1007 metrekaresini mülkiyetine geçirdiği, protokolün taraflarından olan Antakya Belediyesinin ise payına düşen 206/1000 metrekare hisse için ise Vakıflar Bölge Müdürlüğüne herhangi bir ödeme yapmadığına ve Antakya Belediyesinin ödeme yapmaması nedeniyle tapunun alınamadığı ve meydan çalışmamasına başlanamadığına yer verildi. 
HBB meclisi önümüzdeki ayki toplantısını 9 Şubat'ta yapmaya karar verdi. 
 


Anahtar Kelimeler: Meclis' " tartışması"

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57