Meclisten, 100 milyon lira borçlanma yetkisi

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, Hatay büyükşehir belediyesine, Antakya´daki Kurtuluş Caddesinin trafiğe kapatılarak, 32 metrelik Kemal Şeyhoğlu Caddesinin kamulaştırılarak alternatif yol projesinin yapılması amacıyla 100 milyon liral?

GÜNCEL 2.08.2019 11:41:48 0
Meclisten, 100 milyon lira borçlanma yetkisi

Akın Bodur/İskenderun

 Antakya´da, Kurtuluş Caddesi´nin Yayalaştırılması Projesi kapsamında alternatif yol olarak düzenlemesi yapılacak olan Kışla yanı, Uğur Mumcu Caddesi, M. Kemal Şeyhoğlu Caddesi ile 1. Caddede arsa ve yapı kamulaştırması için gerekli 100 milyon liralık borçlanma yetkisi, HBB Meclisinin AKP, CHP, MHP ve SP´li üyelerin oybirliğiyle kabul edildi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş başkanlığında olağanüstü toplanan HBB Meclisine bilgi veren belediye başkanı Savaş, 22 metre genişliğinde, 745 metre uzunluğunda; 32 metre genişliğinde ve 980 metre uzunluğunda, toplam 1.725 metre uzunluğundaki yol üzerindeki tüm arsa, konut ve işyerlerinin kamulaştırılarak yolun trafiğe açılacağını, bunun için 13.9 milyon lira arsa ve 80 milyon lira konut-işyeri kamulaştırma bedeli ödeneceğini, yıkım bedeli ile birlikte toplam ihtiyacın 99 milyon 860 bin lira olarak belirlendiğini ifade etti. Mecliste üyesi bulunan siyasi partiler; AKP, CHP, MHP ve SP´li üyeler tamamı borçlanma yetkisine ´evet´ oyu kullandı ve HBB´nin bir caddenin trafiğe kapatılarak alternatif yol yapımı projesi için 100 milyon liralık borçlanma yetkisini oybirliğiyle kabul etti. Meclis, gündeminde bulunan 26 maddeyi görüşerek karara bağladı. HBB Meclisi, ağustos ayında tatil yapacak ve bir sonraki olağan meclis toplantısının 10 Eylül Salı günü gerçekleştirecek.

Yeloğlu: HBB´nin taleplerini kabaca istemesi doğru değil
Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı öncesinde AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu bakanlığında toplanan HBB Meclisi AKP Grubu, meclis gündemindeki maddeleri görüştü. Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş ve Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu´nun da katıldığı toplantıda konuşan HBB Mecilisi AP Grup Başkanı Yeloğlu, HBB meclisininin çalışmaları ve önceki gün yapılan olağanüstü toplantının gündem maddelerini görüştü. AKP Hatay İl Başkanı ve HBB Meclisi Grup Başkanı Yeloğlu, “AK Parti Hatay meclis grubu olarak, hizmetleri tıkayan değil, hizmetlere yardımcı olan bir ekip olacağız. Hatay´ın tamamına hizmet götürme noktasında çalışacağız. Gündem maddelerinden Kurtuluş Caddesi´nin trafiğe kapatılması önemli bir konu. Bu konuda Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında, Hatay milletvekilleri ve Antakya Belediye Başkanının da katıldığı başkanlığında bir toplantı yapılmıştı. HBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığının Kurtuluş Caddesi yayalaştırma projesi kapsamında alternatif güzergâh olarak Uğur Mumcu Caddesi, M. Kemal Şeyhoğlu Caddesi ile 1. Cadde kamulaştırma ve yol çalışmalarının yapılabilmesi için 100 milyon borçlanma yetkisi görüşülmüştü. Hatay Büyükşehir Belediyesi taleplerini kabaca istemesi doğru bir şey değil. Büyükşehrin bu gibi konularda bizlere de bilgi vermesi gerekmektedir' değerlendirmesini yaptı.

Parkomat yıllık 181 bin lirayla Ulaşım A.Ş.´ye
Öte yandan HBB Meclisi, İskenderun, Antakya, Dörtyol, Kırıkhan, Reyhanlı ve Samandağ´da halk arasında ‘parkomat´ olarak adlandırılan Yol Üstü Otopark Uygulaması, yıllık 181 bin lira bedelle komisyon raporu doğrultusunda Hatay Ulaşım A.Ş.´ye devredilmesi kararlaştırıldı. Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.06.2019 tarihli toplantısında alınan 130 sayılı karar ile Ulaşım Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen karara göre Antakya ilçesi 1653 araçlık, İskenderun 771 araçlık, Dörtyol ilçesi 346 araçlık, Kırıkhan ilçesi 198 araçlık, Reyhanlı ilçesi 197 araçlık, Samandağ ilçesi 145 araçlık toplamda 3310 araç kapasiteli 'Yol Üstü Otopark Uygulaması' işletmesi KDV hariç yıllık toplam 181.010,65 TL bedelle 3 yıl süre ile Yİ-ÜFE yıllık bazda artırımla Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin yüzde 100 hisse oranında hisse payına sahip olduğu HATAY ULAŞIM A.Ş´ye devredilmesi karara bağlandı.

İskenderun´un imar planı komisyonda
Aynı oturumda Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.07.2019 tarihli toplantısında gündeme alınan ve İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen; İskenderun merkezi ve yakın çevresini kapsayan 3250 Ha´lık alana yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili komisyon raporu da görüşmeye açıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00