Meclis´ten teröre ortak tepki

İskenderun Belediye Meclisi, güvenlik güçlerine ve AKP yöneticilerine yönelik düzenlenen terör saldırılarını kınadı.

4.07.2017 11:23:55 0
Meclis´ten teröre ortak tepki

Burak Milli/İskenderun

Belediye Meclisi´nin dünkü oturumunda gündem maddelerine geçilmeden önce İskenderun Belediye ve Meclis Başkanı Seyfi Dingil, terörü lanetledi. Siyasi partilerin grup başkan vekilleri de terörü kınayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.
İskenderun Belediye Başkanı Meclis oturumundaki konuşmasında, “Hain PKKlı teröristlerce şehit edilen AK Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan ve Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi´ye Allah´tan rahmet diliyorum. Terörü, terörü destekleyenleri ve terörden medet umanları lanetliyorum. Ailelerinin, yakınlarının ve tüm milletimizin başı sağ olsun. Mekânları cennet olsun” dedi.

Erol başsağlığı diledi
Meclis grup başkan vekilleri de terör saldırılarını kınayarak her zaman teröre karşı birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini ifade etti. AKP Grup Başkan Vekili Abit Erol, AKPi Diyarbakır Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan ile AKP Van Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi´nin terör örgütü PKK tarafından silahla şehit edildiğini hatırlattı. Mercan ve Özalp´a Allah´tan rahmet dileyen Erol, ailesine ve yol arkadaşlarına başsağlığı diledi.

Dik terörü lanetleri, Madımak´ı andı
CHP İskenderun Grup Başkan Vekili Gazanfer Dik de bugüne kadar vatan için canını feda eden tüm şehitlerin ruhunun şad olmasını diledi. Ayrıca iki AKP yöneticisinin katledilmesinin kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Dik, siyasi görüşü ve inancı ne olursa olsun toplum için mesai sarf eden ve bu ülkede yaşayan herkesin yaşam hakkı olduğuna inandıklarını belirtti, bu katliamı yapanları lanetlediklerini vurguladı. 2 Temmuz Madımak katliamının yıldönümü olduğunu da hatırlatan Dik, bunun aydınlığa vurulmuş bir darbe olduğunu dile getirerek, 'Bunu biz tekrar lanetle anıyoruz' dedi.

Yazar´dan Madımak ve Başbağlar anması
MHP Grup Başkan Vekili Selim Yazar ise terör örgütü tarafından öldürülen AKP´li yöneticilere Allah´tan rahmet diledi. Bu tür olaylara ortak tavır almanın insani bir görevi olduğunu aktaran Yazar, Madımak´ta yanan ve Başbağlar´da kurşuna dizilenlerin kendileri olduğunu söyledi.
İkisinin de üç gün arayla yıldönümleri olduğunu ifade eden Yavuz, Türkiye Cumhuriyeti´nin ve yüce Türk Milleti´nin kirli emeller dışında geren, tahrik eden ve bölen kirli dış mihrakları lanetlediğini kaydetti. Yavuz, Türkiye´nin bölünmez bir bütün olduğunu ve öyle kalmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: Meclis teröre ortak tepki

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00