“30 Ağustos medeniyet yürüyüşümüzün ilham kaynağı”

30 Ağustos Zaferi´nin 95. yıldönümü, Antakya´da da törenlerle kutlandı.

31.08.2017 09:38:36 0
“30 Ağustos medeniyet yürüyüşümüzün ilham kaynağı”

 

Kutlamalar, dün saat 09.00´da Atatürk Anıtı´na Valilik, Alay Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başladı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen kutlama mesajının okunmasının ardından Hatay Valisi Erdal Ata Anıt Şeref Defteri´ni imzaladı.
Vali Ata Anıt Şeref Defteri´ne şunları yazdı: “Büyük Önder Atatürk; Yüce Türk milleti ve şanlı ordumuz ile birlikte bir varoluş mücadelesi vererek kazandığınız 30 Ağustos Zaferi`nin 95´inci yıl dönümünde manevi huzurunuzdayız. Bizler bu zaferi, geçmişimize ait bir başarı olarak değil bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görüyoruz. Bu eşsiz zaferin yıl dönümünde sizleri ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Kutlamaları Valilik makamında kabul etti
Program kapsamında saat 09.30´da Hatay Valisi Erdal Ata, beraberinde 2´nci Hudut Alayı Komutan Vekili Piyade Yarbay Göksel Çetin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile birlikte Valilik Makamı´nda kutlamaları kabul etti.
Yıldönümü kutlamaları saat 10.00´da Atatürk Caddesi´nde düzenlenen törenle devam etti. Törene Hatay Valisi Erdal Ata, 2´nci Hudut Alayı Komutan Vekili Piyade Yarbay Göksel Çetin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Resul Ceritlioğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli, H. Volkan Köksal, Meral Batı Demirbaş, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum müdürleri, askeri erkan, gaziler ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Geçit töreni atatürk Caddesi´nde
Programda, askeri araçla Hatay Valisi Erdal Ata, 2´nci Hudut Alayı Komutan Vekili Piyade Yarbay Göksel Çetin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile birlikte Atatürk Caddesi´ni dolduran ve bu coşkuya alkışlarıyla ortak olan Hataylı hemşehrileri selamladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından tören, Jandarma Yüzbaşı Emrah Ölmez´in günün anlam ve önemini belirten konuşması ve Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Asya Doksöz tarafından okunan şiir ile devam etti. Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Aşkaroğlu´nun okuduğu şiir katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Atatürk ve silah arkadaşlarını andı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen kutlama mesajının okunmasının ardından Hatay Valisi Erdal Ata, 30 Ağustos Zaferi´nin 95. yıldönümünü hep birlikte büyük bir coşku ile kutlamanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Vali Ata, tarihimizin dönüm noktalarından biri olan ve çok büyük fedakârlıklarla kazanılan 30 Ağustos Zaferi´nin, başta Başkomutan Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla andıklarını ifade etti.
Dün bütün düşmanları mağlup eden birlik ve beraberliğimizi bugün terörle, şiddetle bozmaya çalışanlar olduğunu belirten Vali Ata, “Buna cüret eden hainler amaçlarına asla ulaşamayacaklardır. Çünkü Türk milleti zor zamanlarda birbirine daha çok kenetlenmiş, birliğini dirliğini korumayı daima bilmiştir” dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama töreni, Vali Ata´nın konuşmasının ardından Hatay Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde resmigeçitle devam etti. Vali Ata, 2´nci Hudut Alayı Komutan Vekili Piyade Yarbay Göksel Çetin, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, geçit yapan gazileri, asker ve polisleri ayakta selamladı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00