Medeniyetler Korosundan İsrail´de konser

Ekonomi Bakanlığı Koordinasyonu ve Akdeniz İhracatçıları Birliği organizasyonu ile İsrail´de düzenlenen İsrafood Gıda Fuarı kapsamında Antakya Medeniyetler Korosu, Kudüs ve Tel Aviv kentlerinde konser verdi.

29.11.2017 11:16:46 0
Medeniyetler Korosundan İsrail´de konser

 

Kudüs´deki tarihi Osmanlı İstasyonundaki konserde, ilahi ve eserleri okuyan Medeniyetler Korosu, Müslüman, Hristiyan ve Musevi ilahilerini, şef Yılmaz Özfırat yönetiminde seslendirdi. Koro şefi Özfırat, İsrail´de ilk defa sahne aldıkları ifade ederek, 'Barış için dünyanın neresi olursa olsun konser vermeye hazırız. Kudüs´te yaşayan insanların konserimizi beğenmeleri ve eserlere eşlik etmeleri, barış mesajlarını alkışlayarak destek vermeleri bizleri fazlası ile onure etmiştir. Kudüs programımızda Müslüman, Hıristiyan ve Musevi´lerin kutsal mekanları ziyaret etme şansını da bulduk' dedi.

İkinci konser Tel Aviv´de
Antakya Medeniyetler Korosu, Tel Aviv´de de konser verdi. Tel Aviv´deki tarihi tren istasyonunda eserleri seslendiren Antakya Medeniyetler Korosunun konserini Türkiye´nin İsrail Büyükelçisi Mustafa Kemal Ökem, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, Akdeniz İhracatçıları Birliği Başkanı Alican Yamanyılmaz, Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı ve Akdeniz İhracatçıları Birliği Saymanı Tahsin Kabaali ile AKİB yönetimi de dinledi. Konserde konuşan Özfırat, 'Yıllar önce atalarımızın barış getirdiği topraklarda verdiğimiz konserlerle barış mesajları vermenin gururunu yaşadık. Koroda yer alan farklı dinler ve mezheplerden üyelerimiz gibi farklı dinlerden insanlardan oluşan izleyiciler, ilahilere eşlik etti' değerlendirmesinde bulundu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57