Medeniyetler Köyü kuruluyor

Çalışmalarını yürüttükleri Medeniyetler Evi depremde hasar gören Antakya Medeniyetler Korosu için Altınözü ilçesinde Medeniyetler Köyü oluşturulacak.

HATAY 20.11.2023 13:01:00 0
Medeniyetler Köyü kuruluyor

Antakya Medeniyetler Korosu şefi Yılmaz Özfırat, depremde ağır hasar gören Medeniyetler Evi’nin yerine Hatay’ın Altınözü ilçesinde oluşturulacak ve sanatsal çalışmalar yürütülecek Medeniyetler Köyü’nde koro üyelerimizin aileleri ile konaklayacakları evlerin de yeralacağını belirtti.
 
6 Şubat depreminde üye kayıpları da olan, bugüne kadar katıldıkları programlarda depremin yarattığı yıkım konusunda farkındalık oluşturan, depremzedeler yararına konser düzenleyen Antakya Medeniyetler Korosu 9 ay sonra ağır hasar alan Medeniyetler Evi’nde buluştu.

Antakya Medeniyetler korosu Başkanı Yılmaz Özfırat ve koro üyelerinin buluşmasında özlem giderildi, depremde hayatını kaybedenler anıldı. Depremde ağır hasar gören Medeniyetler Evindeki buluşmada duygu dolu anlar yaşandı, gözyaşlarına hakim olunamadı.

Dokuz ay sonra evlerinde olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Antakya Medeniyetler Korosu Başkanı Yılmaz Özfırat, “Bazen susarsınız gözyaşlarınız konuşur ya işte öyle bir anı yaşıyoruz.Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 şubat depremi hepimizde derin yaralar oluşturdu.Kaybettiğimiz canlar arasında  birbirinden değerli aile bireylerimizi kaybettik. Bugün burada tüm deprem şehitlerimizi saygı ile andık. Hepsine Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz” dedi.

Depremin hemen akabinde toparlanarak kentteki acı tablonun gündemde kalması amacı ile TV programlarına katıldıklarını ve depremzedeler yararına bir çok konsere imza attıklarını hatırlatan Özfırat, “Her zaman söylediğim ‘biz büyük bir aileyiz’ cümlesinin ne denli doğru bir cümle olduğuna 9 ay süresince şahit oldum. Hepimiz bir şeyler yapabilmek adına var gücümüz ile çalıştık. Bu anlamda tüm koro üyelerimi yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Kısa bir süre zarfında çalışmaların başlayacağı Medeniyetler Köyü müjdesini üyeleri ile paylaşan Şef Yılmaz Özfırat, Medeniyetler Köyü’nün Altınözü ilçesinde  kurulacağını belirtti. Özfırat, merkezle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Bu köyde sanat olacak ve koro üyelerimizin aileleri ile konaklayacakları evler yer alacak. Sanatın merkezi olacağına inandığımız bu köyde çalışmalarımızı yaparak konserlerimize hazırlanacağız.”


Anahtar Kelimeler: Medeniyetler kuruluyor

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19