Mehteranlı bayraklı fener alayı

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Zafer Bayramı´nın 95. yıldönümü kutlamaları kapsamında Antakya, İskenderun, Dörtyol, Kırıkhan, Samandağ ve Yayladağı´nda fener alayı yürüyüşü düzenlendi.

5.09.2017 12:28:14 0
Mehteranlı bayraklı fener alayı

Berkay Arıkan/İskenderun

Etkinliğin ilk yürüyüşü Yayladağı´nda yapıldı. HBB Mehteran Takımı´nın kortej eşliğinde gerçekleşen ve meşalelerle fener alayı yürüyüşü için atılan adımlar Zafer Bayramının kazanımlarına dualar eşliğinde atıldı.
HBB Mehteran Takımının çaldığı tarihi marşlar ve ellerinde meşalelerle Yayladağı ilçe merkezinden HATSU ilçe binasına kadar yürüyen gruba HBB Zabıta Ekipleri eskortluk yaptı. Yürüyüşe CHP Yayladağı İlçe Başkanı Murat Kalabaz, CHP Yayladağı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Kalabaz, CHP ilçe Kadın Kolları Başkanı Özgül Çevik, HBB İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı Yayladağı İlçe müdürü İbrahim Taşkıran, mahalle muhtarları ve çok sayıda Yayladağlı katıldı.

İskenderun´da meşaleler aydınlattı
HBB İskenderun´nda da düzenlediği fener alayı ile Zafer Bayramı coşkusunu paylaştı. İskenderun Anıt alanında başlayan fener alayı buluşmasında, katılımcılar meşalelerle yürüyerek marşlar söyledi. Yürüyüşe katılanlara iş yerlerinden ve balkonlarından alkışlarla destek verildi. Anıt Alanı´nda sonlandırılan yürüyüşe katılanlara Nutuk ve Türk Bayrağı hediye etti.

Samandağ´da bayram coşkusu
Hatay büyükşehir Belediyesi ve Samandağ Belediyesi işbirliğiyle Samandağ‘da da bandolu, meşaleli fener alayı yürüyüşü yapıldı. Samandağ Belediye Başkanvekili Ayhan Çapar, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Belediye meclis üyeleri ve halk yürüyüşe katıldı. Cumhuriyet alanından başlayan yürüyüş, Ahmet Yesevi Caddesi´nden PTT güzergahına, Sivas şehitleri Caddesi´nden Alaatin Cilli Caddesi´ni takip ederek ve Cumhuriyet Parkı´na dönüş yapılarak noktalandı.Yürüyüşün sonunda Hatay Büyükşehir Belediyesi adına bayrak ve Nutuk kitabı hediye edildi.

Dörtyol´da fener alayı buluşturdu
Zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi´nin 95. yılında Dörtyol´da da düzenlenen fener alayı yürüyüşünde coşku hakimdi. HBB mehteran takımının katılımıyla ve meşaleler eşliğinde ilçelerde düzenlenen yürüyüş etkinliğine CHP Dörtyol İlçe Başkanı Özel Gök İsaoğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Tansel Demirel, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve çok sayıda Dörtyollu katıldı, katılımcılara Nutuk ve bayrak dağıtıldı.

Kırıkhan´da Cumhuriyet Meydanı´nda kutlama
Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın yıldönümü kapsamında Kırıkhan´da Cumhuriyet Meydanı´nda gerçekleştirilen düzenlenen fener alayı yürüyüşü yoğun ilgi gördü. HBB Mehteran Takımı´nın marşları ile başlayan yürüyüşe bayrak ve fenerlerle katılanlara, kentliler balkon ve pencerelerden destek verdi.

Antakya´da İzmir Marşı´yla yüründü
Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin 30 Zafer Bayramı´nın 95. yıldönümü kutlamaları kapsamında ilde başlattığı meşaleli fener alayı yürüyüşlerinin son durağı Antakya oldu. 30 Ağustos Çarşamba akşamı gerçekleşen ve Antakya Fatih Caddesi´nden başlayarak Cumhuriyet Alanında son bulan yürüyüşe Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Bozkurt ve çok sayıda yurttaş katıldı. HBB Bando Takımının marşlar ile eşlik ettiği yürüyüşte dev Türk Bayrağı ve meşalelerle gerçekleşen yürüyüşte ´İzmir Marşı´ söylendi, ´Mustafa Kemal´in Askerleriyiz´ sloganları atıldı. Katılımcılara Antakya´da da Gazi M. Kemal Atatürk imzalı Nutuk kitabı hediye edildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23