Meksika´dan Arsuz´a dayanışma mesajı

Arsuz´da düzenlenen panelde gösterilen No Estamos Todas projesi için hazırlanan illüstrasyonların gösterim izninin ardından Meksika´dan Arsuzlu kadınlara bir de mesaj iletildi: Tüm kadınlar dayanışma içinde olmalıyız. Meksika´dan sevgil

GÜNCEL 26.11.2019 10:29:08 0
Meksika´dan Arsuz´a dayanışma mesajı

Arsuz Belediyesi´nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla Hatay Barosu ve İskenderun Kadın Platformu işbirliğiyle gerçekleştirdiği ‘Haklarımıza Sahip Çıkıyoruz´ paneline Meksika´dan dayanışma mesajı iletildi. 

Haklarımıza Sahip Çıkıyoruz Panelinde Meksikalı iki ressamın kadın cinayetlerinin görünürlülüğünü arttırmak amacıyla yürüttükleri proje kapsamında 3´ü Türkiye´den cinayete kurban giden kadınların illüstrasyon resimlerinin gösterimi de yapıldı. Gösterim öncesinde bağlantı kurulan iki ressam, çalışmalarının gösteriminden memnuniyet duyduklarını ifade ederken Arsuz´da yaşayan kadınlara da mesaj iletti: “Bugün, şiddetten arınmış yaşam hakkımızı savunmak için hepimizin hepimize ihtiyacı var, aktivistler, sanatçılar, yazarlar, öğretmenler… tüm kadınlar dayanışma içinde olmalıyız. Meksika´dan sevgilerle.”

Özgecan Aslan, Şule Çet ve Emine Bulut´u da çizdiler

Panelin sunumunu gerçekleştiren Arsuz Belediyesi´nden Jenny Katar, katılımcılarla şu bilgileri paylaştı: “Bugün ki panelimiz sırasında slayt olarak farkındalık yaratmak amacıyla çizilen bazı illüstrasyon resimler dönecek. Hepimiz Burada Değiliz, orjinal adı (No Estamos Todas) olan bu proje Meksikalı iki kadın ressamın sosyal medyada cinayet mağduru kadınların anısına başlattıkları bir farkındalık projesidir. Çeşitli ülkelerden kadın ressamların da destek verdiği No Estamos Todas ağı, instagram hesapları üzerinden öldürülen kadınların hayatlarının biricik ve değerli olduğunu yine her birinin bir hikâyesi olduğunu hatırlatan illüstrasyonlar paylaşıyorlar. Kadın cinayetlerinin görünürlüğünü artırmayı hedefleyen bu proje ile bizde bugünkü panel slaytımızda, öldürülen kadınlarımızın hayatlarının, yok edildikleri biçime indirgenmemesi için… isimlerini, kim olduklarını, hayallerini anarak, hatıralarını onurlandırarak farklı bir yol aracılığı ile bahsedelim istedik. Üzülerek ve utanarak belirtmek isterim ki bu resimler içinde Türkiye´den de üç kadınımız var; Özgecan Aslan, Şule Çet ve Emine Bulut. İletişime geçtiğimiz iki ressam Arsuz´da yaşayan kadınlara bir mesaj iletmemizi istedi; müsaadenizle mesajı okumak istiyorum: Bugün, şiddetten arınmış yaşam hakkımızı savunmak için hepimizin hepimize ihtiyacı var, aktivistler, sanatçılar, yazarlar, öğretmenler… tüm kadınlar dayanışma içinde olmalıyız. Meksika´dan sevgilerle.”

/resimler/2019-11/26/1632431605852.jpg

 

/resimler/2019-11/26/1633253481614.jpg


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19