MEM "usulsüz ödül" vermiş

Hatay Valiliği tarafından onaylanıp ilgililere gönderilmek üzere hazırlanan 'ödül listesinin' Milli Eğitim Müdürlüğü'nden önce bir sendikanın kendi içinde whatsApp üzerinden üyeleriyle paylaştığını belirten Türk Eğitim Sen Hatay 2

EĞITIM 29.12.2022 14:08:00 0
MEM

Akın Bodur/İskenderun
Hatay Valiliği tarafından onaylanıp ilgililere gönderilmek üzere hazırlanan 'ödül listesinin' Milli Eğitim Müdürlüğü'nden önce bir sendikanın kendi içinde whatsApp üzerinden üyeleriyle paylaştığını belirten Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, bazı ödüllerin mevzuata aykırı verildiğini de savundu. Yanık, "Çünkü, 15 Eylül 2022'de işlemlerin bitmesi gerekirken, işlemler bitirilmemiş bu tarihten sonra verilen 'üstün başarı’ belgelerine istinaden usulsüz olarak ödül almışlardır" açıklamasını yaptı. 

Hatay'da yaklaşık 570 eğitim çalışanına ödül verildiği belirtildi.
Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yanık, sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi: "Birkaç gündür ilimiz genelinde verilen 'ödül' ile ilgili paylaşımlarda bulunuyorum. Meslektaşlarımdan çok soru geliyor. O yüzden bu yazıyı yazmak zorunda kaldım. Verilen 'ödül' belgelerinin bazı şahıslara mevzuata aykırı verildiği dolayısıyla meslektaşlarımıza haksızlık yapıldığı ile ilgili bir paylaşımda bulunmuştum. Bu hususta bana sorumlu kişilerin cevap vermesi gerekirken cevap bir sendikanın şube başkanından (Hatay İl Başkanından) geldi. Verdiği cevapta kendi çapında bizim etik degerlere saygımızı, mevzuat bilgimizi falan sorguluyordu. Her işin usulüne mevzuata uygun yapıldığı gibi iddialarda bulunmuştu. Tabi üyeleri de bunu bayağı bir şeyler biliyor, diye beğenmiş yorum atmış vs. diyecek laf çokta ben ayrıntıya girmeden bu zâta bir soru sordum. Yapılacak işlemler ile ilgili  tarih verdim onun üzerinden soru sordum. Cevap var mı? Tabi ki yok. Veremez! Çünkü ödül ile ilgili 15 Eylül 2022'de işlemlerin bitmesi gerekirken işlemler bitirilmemiş, bu tarihten sonra bazıları verilen 'üstün başarı' belgelerine istinaden usulsüz olarak ödül almışlardır. Bu durumda ödül alan kişilerin hangi ilçelerde olduğu bilgisi bende mevcut o ilçelerde ki hak sahibi arkadaslar töhmet altında kalmasın diye paylaşmıyorum. Başkan azcık insanlara saygın varsa üyelerini ve kamuoyunu yanılttığın için ya sendikacılığı bırakırsın yada özür dilersin. Bizden özür dileme. Bizim iftiracılarla bu dünyada işimiz olmaz ahirette de inşallah karşılaşmayız. Ama üyelerinden özür dile. Biz senin kim olduğunu iyi biliyoruz ama onlar çok bilmiyor. Onlar seni bayağı iş bilir bir başkan sanıyor."


Anahtar Kelimeler: "usulsüz " vermiş

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19