´Meryem Meryemte´nin gösterimi

Çekimleri Hatay´da yapılan ´Meryem Meryemte´ adlı filmin gala niteliğindeki ilk gösterimi Samandağ´da yapıldı. Gösterime, Belediye Başkanı Mithat Nehir ile sinemaseverler de katıldı. Akdeniz Bölgesi ve ilde 1980´li yıllarda yasaklanmı

GÜNCEL 20.02.2018 09:59:02 0
´Meryem Meryemte´nin gösterimi

 

Gösterimde konuşan sanatçı Tolga Antakya, uzun metrajlı Arapça (Türkçe altyazılı) filmi büyük emek harcayarak tamamladıklarını ifade etti. Meryem Meryemte filminin senaryosunun kültürde olan ve gerçek bir olaydan esinlenilerek, o tarihin gerçekliğine sadık kalınarak hazırlandığını iuade eden Antakya, filmdeki mekan ve kostümlerin de özenle seçildiğini belirtti. Film gösterimini sonrası oyuncu ve film emekçilerine çiçek veren Nehir de, 'Burada Meryem olmakta zor, Cemil olmak da... Tarihler boyunca bu öyküde anlatıldığı gibi zalim-mazlum, ezen ve ezilen hep var olmuştur. Tarih bu yaşam öykülerine tanıklık etmiştir. Bu filmde büyük bir emek var. Filmi seyrederken bu emeği görebiliyoruz. Filmin sahnelerinde giyim-kuşam, mimari her anlamda eski zamanlar başarılı bir şekilde canlandırılmış. Güzel bir çalışma olmuş. Meryem Meryemti şarkısını dinlerken hüzünlü bir hikayesi olduğunu anlayabiliyoruz. Flmin senaryosu da buna bir paralellik göstermekte Arapça dilinin filmin tamamında konuşulması ve gençlerin Arapça dilimizi konuşması da kültürümüzün köklerinin derinliğini göstermektedir' dedi.
Senaryosunu Uğur Kara ve Caner Gümüş´ün birlikte yazdıkları filmin, yönetmenliğini Uğur Kara yaptı. Filmin oyuncu kadrosunda Sezer Tümkaya, Cansel Akçay, Tolga Antakya, Caner Gümüş, Sadık Ay, Yasenya Şeb, Oktay Yolcu, Nebih Keremoğlu, Yasemin Göçmüş, Salim Deli, Dilek Bostancıoğlu, İkan Alkan, Serdal Duman, Bedia Yaman, Hıdır Süslü, Ahmet Zekeria, Mithat Mirioğlu, Aziz Büyükaşık, Aytaç Erdoğdu, Seher Çivi yer aldı.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00